Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Tegenover het Cambium liggen de woningen aan de Prinses Julianastraat, achter de heg waar de doorsteek zou moeten komen.
• Tegenover het Cambium liggen de woningen aan de Prinses Julianastraat, achter de heg waar de doorsteek zou moeten komen. (Foto: aangeleverd)

Bewoners Prinses Julianastraat willen geen 'doorsteek' voor hun deur

  •   723 keer gelezen

BOMMELERWAARD • De bewoners van de Prinses Julianastraat willen niet dat er in de heg tegenover hun woningen een 'doorsteek' wordt gemaakt naar de achteringang van het Cambium.

Volgens de bewoners vormt de haag een buffer tussen hun straat en de Van Heemstraweg. "Hij beschermt ons tegen voorbijrazend verkeer, maar zorgt ook voor geluiddemping en neemt het zicht op de Cambium school en de schoolse activiteiten aldaar weg."

'Kwalijke zaak'

De bewoners vinden het 'een kwalijke zaak' dat ze 'per toeval' op de hoogte kwamen van de plannen voor de doorsteek en dat ze er als 'direct betrokkenen' niet van op hoogte zijn gebracht. .

De plannen voor de doorsteek werden bekend gemaakt tijdens de presentatie van de herinrichtingsplannen voor het Fiep Westendorpplein.

Parkeerplaatsen

"Het gaat voor ons een aardige impact hebben", aldus Ruud Pothuizen namens de bewoners. "We raken onder andere een aantal parkeerplaatsen kwijt en we krijgen meer te maken met afremmend en optrekkend verkeer." Bovendien is er volgens de bewoners al een veilige oversteek, namelijk op de heringerichte T-splitsing van de Prinses Julianastraat en de Oude Bosscheweg.

Simpele ingreep

Door een simpele ingreep is daar een veilige situatie te realiseren. Bovendien word door voor deze ingreep te kiezen volgens hen tienduizenden euro's bespaard.  

Scholieren die vanuit de richting van de Portage naar het Cambium en Gomarus moeten, fietsen op dit moment vooral over de Van Heemstraweg.

Fietspad achter Pand 9

Volgens wethouder Willem Posthouwer is het de bedoeling dat er in de toekomst een fietspad komt achter Pand 9 en het Cambium langs, zodat ook het nieuwe zwembad goed bereikbaar is.

Verkeer en fietsers scheiden

De 'doorsteek' tegenover Julianastraat 66 is volgens hem nodig om het autoverkeer en fietsverkeer op de Van Heemstraweg beter te scheiden.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK