Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: aangeleverd

Pietenhuys zorgt voor grote drukte in Stadskasteel Zaltbommel

  •   371 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Sinterklaas en zijn Pieten logeerden dit weekend in het Stadskasteel. Honderden kinderen namen de gelegenheid te baat om hen te bezoeken.

Sinterklaas nam alle tijd om de kinderen uit Zaltbommel persoonlijk te ontvangen. Speciaal voor dit bezoek was er een mooie werkkamer ingericht voor Sinterklaas zodat het werk wel door kon gaan. De Pieten genoten ook duidelijk van de sfeervolle omgeving én de vele blije gezichten van de kinderen en hun ouders.

250 kinderen
In totaal verwelkomde het Stadsmuseum deze dag zo'n 750 mensen, waaronder meer dan 250 kinderen. Na de aankomst in de prachtige hal van het kasteel, waar de Pieten hen al opwachten, kon het niet meer stuk. Naast de audiëntie bij Sinterklaas en zijn hoofdpiet in de werkkamer van de Sint konden de kinderen en de ouders zich vermaken met de vele Pieten, chocomelk of een kopje koffie drinken en speculaaspoppen versieren.

Volgend jaar weer
Sinterklaas liet al weten volgend jaar weer graag terug te komen naar dit prachtige logeeradres en naar de kinderen in Zaltbommel. Het museum houdt zijn kamer alvast vrij voor december 2019.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK