Afbeelding
Foto: aangeleverd

Pietenhuys zorgt voor grote drukte in Stadskasteel Zaltbommel

Algemeen 425 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Sinterklaas en zijn Pieten logeerden dit weekend in het Stadskasteel. Honderden kinderen namen de gelegenheid te baat om hen te bezoeken.

Sinterklaas nam alle tijd om de kinderen uit Zaltbommel persoonlijk te ontvangen. Speciaal voor dit bezoek was er een mooie werkkamer ingericht voor Sinterklaas zodat het werk wel door kon gaan. De Pieten genoten ook duidelijk van de sfeervolle omgeving én de vele blije gezichten van de kinderen en hun ouders.

250 kinderen
In totaal verwelkomde het Stadsmuseum deze dag zo'n 750 mensen, waaronder meer dan 250 kinderen. Na de aankomst in de prachtige hal van het kasteel, waar de Pieten hen al opwachten, kon het niet meer stuk. Naast de audiëntie bij Sinterklaas en zijn hoofdpiet in de werkkamer van de Sint konden de kinderen en de ouders zich vermaken met de vele Pieten, chocomelk of een kopje koffie drinken en speculaaspoppen versieren.

Volgend jaar weer
Sinterklaas liet al weten volgend jaar weer graag terug te komen naar dit prachtige logeeradres en naar de kinderen in Zaltbommel. Het museum houdt zijn kamer alvast vrij voor december 2019.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 10 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden