Afbeelding
Foto: aangeleverd

Goede start voor Hamarithi-turnsters

Sport 146 keer gelezen

CULEMBORG/AALST • Sportvereniging Hamarithi scoorde zaterdag bij de eerste voorwedstrijd acht medailles en persoonlijke successen. Ook namen de turnsters tips en verbeterpunten mee voor de volgende wedstrijden.

Bij de jeugd N4 was Mari-Lynn van Boggelen van Hamarithi de beste en won het zilver. Vooral op balk blonk zij uit. Marjorie Brandsma volgde op de voet op plaats 3, met een goede vloeroefening.

Allerkleinsten
De Hamarithi-sterren van de wedstrijd waren de allerkleinsten, die hun debuut op individueel niveau maakten. Eva van de Werken en Isabel Spiering wonnen het goud en zilver bij de instappers D1. Zij zijn al verzekerd van een finaleplaats. Daniëlle de Keizer turnde mee bij de pupillen 1 D1 en won hierbij een bronzen medaille. 

Nayinthe van den Heuvel ontving bij de jeugd derde divisie het zilver, mede door de hoogste score op vloer te halen. Tessa van Dalen greep naar het brons door zeer stabiel te turnen.

Bij de junioren derde divisie turnde Valérie Brandsma overtuigend naar zilver.

Geen medaille, wel vordering
Fleur Danklof en Vera Westervoort turnden voor het eerst mee met de senioren en dit ging nog niet vlekkeloos. Nienke Veninga wist keurig te turnen, tot het onderdeel balk kwam. Zij kwamen niet in aanmerking voor een hoge ranking.

Janinka Egas turnde op brug en balk al goed mee en Hannah van Boggelen was vooral succesvol bij brug en turnde sierlijk haar vloeroefening. Zij kwamen net als Nayinthe uit bij de jeugd derde divisie.

Emma Burghout werd zesde bij de junioren derde divisie.  

Irene de Boef bij pupil 1 N3. De turnster laat in de training veel vordering zien. De concurrentie was erg sterk. Met een nette vloeroefening, maar tekortkomingen op brug, werd ze 14e. 

Jasmine Szalla overwon bij de jeugd N4 haar angst met flikflak salto op vloer en Emma turnde allround al netjes mee. Bij de pupillen N3 kwamen Naomi de Keizer en Josefine 't Lam in actie. Naomi moest weer in het wedstrijdritme komen met de zenuwen en was vooral sterk op sprong, waar Josefine haar - al mooie - brugoefening toonde. 

Voor de meisjes met de districtoefenstof en divisie 4 en 5 was het een plaatsingswedstrijd voor een regio finale van Midden Nederland. Esmeralda van Lopik turnde een goede wedstrijd bij de pupillen 2 D1. Helaas viel ze met de radslag van de balk, maar turnde wel voor het eerst ophurken en overspringen van de lage naar hoge ligger op brug. Ze eindigde in de middenmoot en mag zich de volgende keer nog een keer bewijzen.

Meer informatie: www.hamarithi.nl 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 11 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden