Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Marcel Köppen

Directeur Ien Stijns vertrekt bij Slot Loevestein

  •   347 keer gelezen

POEDEROIJEN • Ien Stijns, directeur-bestuurder van Stichting Museum Slot Loevestein, gaat in april 2019 met vervroegd pensioen en legt haar functie neer.

In april 1999 trad zij aan als interim directeur. Ze laat nu weten meer meer tijd te willen maken voor verre reizen en haar dierbare familie en vrienden. Daarnaast wil zij zich gaan inzetten voor een aantal maatschappelijk relevante thema's.

Metamorfose

Onder leiding van Ien Stijns heeft Slot Loevestein een metamorfose ondergaan. Zij introduceerde het zelfstandig bezoek, ondersteund met gidsenverhalen en privé rondleidingen, een educatief programma voor basisscholen en realiseerde een drietal nieuwe publiekspresentaties over de Middeleeuwen, Hugo de Groot en de Hollandse Waterlinie.

Verbouwing

In 2012 en 2013 heeft er een forse verbouwing plaats gevonden waarbij de verbetering van de dienstverlening centraal stond. Er is een bezoekerscentrum gerealiseerd voor de Hollandse Waterlinie en het Waterschap Rivierenland.

Escaperoom

Daarnaast is het Arsenaal geschikt gemaakt voor groepsontvangsten en zakelijke bijeenkomsten, er is een viertal kamers voor overnachtingen gerealiseerd evenals een aantrekkelijke museumwinkel, een gezellige taveerne en een spannende escaperoom. Het museum staat op de kaart en de collectie is op orde.

Haalbare doelen

Ien Stijns introduceerde het cultureel ondernemerschap en vertaalde kansen naar concrete en haalbare doelen.

Vergaderlocatie

In de jaren als directeur heeft zij Slot Loevestein op de kaart gezet als bijzondere vergaderlocatie voor de zakelijke markt en er wordt met regelmaat getrouwd.

Samenwerkingsverbanden

Ook werden er diverse samenwerkingsverbanden gerealiseerd waarvan de Vestingdriehoek al bijna twintig jaar getuigt. Het slot werd bedreigd met sluiting, maar dankzij de steun van het Ministerie van OCW en de gemeenten Gorinchem, Woudrichem en Zaltbommel kon het door.

Opvolger

De Raad van Toezicht zal de komende maanden gebruiken om een waardige opvolger te vinden.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK