Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Gaat goed

  •   277 keer gelezen

Het kan niet op met de financiën van de gemeente Zaltbommel.

Nou is dat een regelmatig terugkerend fenomeen dat altijd weer gevolgd wordt een enorme teleurstelling omdat er iets over het hoofd gezien was of tegenviel. Dit stadje had daarom alleen al beter Berg en Dal kunnen heten. Nu is het dus Berg. En men heeft tot op heden al een paar centen uitgegeven: een nieuw voetbalstadion, diverse schoolgebouwen, de N322, het kon niet op. Ik dacht nog even dat het nieuwe zwembad daardoor geschrapt zou worden maar zelfs dat lijkt door te gaan. Een wonder!

En dat je niet denkt dat men in het gemeentehuis voldaan achterover hangt. Er wordt zelfs geld gereserveerd voor donkere tijden, weliswaar slechts een half miljoen maar toch.

En het allerbelangrijkste is dat men de burger gaat ontzien. Wij waren allemaal al zo blij met de eerder genoemde cadeautjes maar nu krijgen we ook nog lasten verlichting: minder rioolrecht.

Natuurlijk worden de dorpen niet vergeten. Tal van wegen worden aangepakt. Dat zal ze leren daar. Altijd maar zeuren over dat ze vergeten worden. Nee, niemand heeft meer iets te miepen, niemand kan ontevreden zijn. In Zaltbommel is het goed. Wat zeg ik; we noemen het vanaf nu Best. Geniet er maar van. Voor je het weet, is het weer Domperdam.

Johan Cahuzak

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK