Afbeelding

Koninklijke onderscheiding voor Jan van der Kooi

Algemeen 342 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Jan van der Kooi uit Zaltbommel mag zich sinds zaterdag lid in de orde van Oranje Nassau noemen. Van der Kooi zet zich in voor mensen met een beperking. Ook was hij dertien jaar voorzitter van volleybalvereniging Phoenix.

Loco-burgemeester Adrie Bragt speldde het lintje zaterdag op tijdens een feestelijk jubileumprogramma bij In de Roos in Zaltbommel.

Van der Kooi is veertig jaar actief als vrijwilliger bij 'Dit Koningskind'. Dat is een landelijke vereniging voor christenen met een beperking en allen die bij hen betrokken zijn. Dit Koningskind is gespecialiseerd in de persoonlijke ondersteuning van mensen met een handicap en hun verwanten.

Decorandus was leider bij reizen, lid van de vakantiecommissie, voorzitter van de afdeling Ede-Wageningen-Bommelerwaard en lid van de jubileumcommissie. Nu is hij contactpersoon voor gehandicapten in de Bommelerwaard.

Daarnaast was hij veertien jaar voorzitter Stichting Mirthe en ondersteunde in die hoedanigheid ook mensen met een beperking en hun ouders. De Zaltbommelaar is sinds 2014 voorzitter van Qco, ook een stichting die mensen met een beperking steunt en reizen op maat verzorgt. Van 2000 tot 2013 was Van der Kooi voorzitter van volleybalvereniging Phoenix.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 16 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden