Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: aangeleverd

Leerlingen Walsprong halen 476,65 euro op voor Walk to Fight Cancer

  •   138 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Maarten van der Weijden is de nationale held, maar in de Bommelerwaard lopen ook drie toppertjes rond: Mirre, Marit en Reza uit groep 8 van OBS De Walsprong in Zaltbommel. Zij haalden met een flessenactie 476,65 euro op voor Walk to Fight Cancer.

De cheque werd woensdag aan ambassadeur Joost de Koning overhandigd onder luid applaus van alle kinderen en leerkrachten van de school.

De flessenactie
Tijdens het schoolproject KiLaLe (Kinderen Laten Leren) hebben deze leerlingen gekozen voor het onderwerp 'kanker'. Het project is er op gericht kinderen te leren plannen, vragen te stellen, ontdekkingen overzichtelijk te maken, samenwerken en zichzelf te blijven uitdagen. De onderzoeksvraag was: 'Wat doet kanker met je en hoe kunnen wij helpen?'.

De leerlingen zijn hierdoor op het idee gekomen om geld in te zamelen voor kankerbestrijding. Zo regelden zij met Albert Heijn Zaltbommel dat klanten in de zomermaanden de flessenbon in de daarvoor bestemde bak konden achterlaten. Ook was het tot eind vorig schooljaar mogelijk lege statiegeldflessen op school in te leveren.

Walk to Fight Cancer
Eén op de drie mensen krijgt kanker in zijn of haar leven. Door samen in actie te komen voor meer kankeronderzoek kan kanker een ziekte worden die niet meer dodelijk is. Walk to Fight Cancer biedt de mogelijkheid om ook een steentje bij te dragen. Van woensdag 26 tot en met zaterdag 29 september wandelen er zo'n dertig deelnemers dagelijks veertig kilometer. Ze starten in hartje 's-Hertogenbosch en lopen vervolgens naar Tilburg, Breda, Eindhoven en ze finishen op dag 4 weer in 's-Hertogenbosch.

Donaties en meer info: www.walktofightcancer.nl

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK