Afbeelding
Foto: aangeleverd

Leerlingen Walsprong halen 476,65 euro op voor Walk to Fight Cancer

Algemeen 167 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Maarten van der Weijden is de nationale held, maar in de Bommelerwaard lopen ook drie toppertjes rond: Mirre, Marit en Reza uit groep 8 van OBS De Walsprong in Zaltbommel. Zij haalden met een flessenactie 476,65 euro op voor Walk to Fight Cancer.

De cheque werd woensdag aan ambassadeur Joost de Koning overhandigd onder luid applaus van alle kinderen en leerkrachten van de school.

De flessenactie
Tijdens het schoolproject KiLaLe (Kinderen Laten Leren) hebben deze leerlingen gekozen voor het onderwerp 'kanker'. Het project is er op gericht kinderen te leren plannen, vragen te stellen, ontdekkingen overzichtelijk te maken, samenwerken en zichzelf te blijven uitdagen. De onderzoeksvraag was: 'Wat doet kanker met je en hoe kunnen wij helpen?'.

De leerlingen zijn hierdoor op het idee gekomen om geld in te zamelen voor kankerbestrijding. Zo regelden zij met Albert Heijn Zaltbommel dat klanten in de zomermaanden de flessenbon in de daarvoor bestemde bak konden achterlaten. Ook was het tot eind vorig schooljaar mogelijk lege statiegeldflessen op school in te leveren.

Walk to Fight Cancer
Eén op de drie mensen krijgt kanker in zijn of haar leven. Door samen in actie te komen voor meer kankeronderzoek kan kanker een ziekte worden die niet meer dodelijk is. Walk to Fight Cancer biedt de mogelijkheid om ook een steentje bij te dragen. Van woensdag 26 tot en met zaterdag 29 september wandelen er zo'n dertig deelnemers dagelijks veertig kilometer. Ze starten in hartje 's-Hertogenbosch en lopen vervolgens naar Tilburg, Breda, Eindhoven en ze finishen op dag 4 weer in 's-Hertogenbosch.

Donaties en meer info: www.walktofightcancer.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden