• Vlnr. Ferdi Hamilton, Sander van Suijdam en Rob Muller hebben net het spanddoek opgehangen.
• Vlnr. Ferdi Hamilton, Sander van Suijdam en Rob Muller hebben net het spanddoek opgehangen. (Foto: Lya Cattel)

Bommelweek in laatste week vakantie

  •   869 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Over anderhalve week, op zaterdag 11 augustus, gaat de Bommelweek XXL weer van start. Acht dagen lang elke dag een leuke activiteit in de binnenstad van Zaltbommel.

Traditiegetrouw start de Bommelweek met de autoshow. Op zaterdag 11 augustus staan de Gamerschestraat, de Markt en de Waterstraat volgeparkeerd met gepimpte auto's. "Er komen er dit jaar weer zo'n tweehonderd", vertelt Rob Muller, coördinator evenementen van het Binnenstadsfonds Zaltbommel. Speciale gast dit jaar is de truck van Jeffrey van Suijdam van Van Suijdam Transport. Hij won afgelopen weekend een prijs tijdens de 'mooiste truck verkiezing' op het Truckstar Festival in Assen.

Lekker aan de Waal

In het eerste weekend van de Bommelweek vindt ook het muziekfestival 'Lekker aan de Waal' (voorheen Buitenhofpop' plaats op de Rotterdamse Bol, bij het bunkerschip. Zaterdagavond staat in het teken van muziek uit de jaren zeventig en tachtig. Zondagmiddag begint de muziek om 14:00 uur. Naast muziek is er lekker eten en drinken en veel 'fun for the kids'.

Zeskamp

Maandag 13 augustus wordt voor de derde keer de Zeskamp gehouden, op de Markt. Ferdi Hamilton, eigenaar van Body Line Zaltbommel, zorgt ervoor dat het spel goed verloopt. "Vorig jaar was het echt ontzettend leuk", vertelt hij. "Het weer was goed, de sfeer was goed, het ging niet zo zeer om de strijd en prestatie, er was vooral veel 'fun'." Dit jaar wordt een aantal nieuwe onderdelen aan het spel toegevoegd, maar vertrouwde spelelementen zoals 'touwhangen', 'het waterspel' en 'Kever trekken' staan opnieuw op het programma. "De 'funfactor' is zeker weer aanwezig", belooft Hamilton. "En er is genoeg uitdaging voor iedereen." De teams bestaan uit maximaal 6 personen van 16 jaar en oud. In elk team moeten minstens twee vrouwen meedoen. Inschrijven kan bij Stehmann Sport 2000.

Zeepkistenrace

De Zeepkistenrace in de Waterstraat is dit jaar op dinsdagavond. "De Bommelweek is bewust georganiseerd in de laatste week van de zomervakantie, zodat kinderen ook iets later op kunnen blijven", zegt Sander van Suijdam, de nieuwe secretaris van Ondernemers Vereniging Zaltbommel. Van Suijdam hoopt dat veel Bommelaren zelf een originele zeepkist bouwen, maar ze kunnen er ook een gebruiken van OVZ. Inschrijven kan nu al bij Stehmann Sport, maar is ook mogelijk op de dag zelf.

Volleybaltoernooi

Woensdagavond is het recreatieve volleybaltoernooi van Phoenix in sporthal De Ring en donderdag 16 augustus vindt de braderie plaats. "We hebben dit jaar iets minder inschrijvingen voor de braderie dan voorgaande jaren", zegt Van Suydam. "Maar het blijft de vertrouwde braderie zoals we hem al jaren kennen met veel Bommelse ondernemers, veel variatie, veel stands van verenigingen, muziek en gezellige terrassen." Er zijn nog plaatsen op de braderie beschikbaar, inschrijven kan via: www.ov-zaltbommel.nl/braderie De braderie begint als vanouds om 13:00 uur en gaat vanaf 21:00 uur over in het Braderiebal, waar de swingende band Solid6 voor de muziek zorgt.

Swipe Off XXL

De opblaasbare hindernisbaan Swipe Off XXL is dit jaar nog tien meter langer dan vorig jaar. "Zeventig meter is hij nu", vertelt Ferdi Hamilton. "De teams gaan in estafettevorm zo snel mogelijk de baan over. Het is echt uitdagend en een hilarisch spektakel. Vorig jaar was het een groot succes, ik denk dat het dit jaar nog drukker wordt." De wedstrijden beginnen om 18:30 uur, overdag kunnen teams al oefenen. Teams bestaan uit maximaal vijf personen, waarvan minimaal één vrouw, er is een categorie jeugd en een categorie volwassenen. Inschrijven kan bij Stehmann Sport.

De Bommelweek wordt afgesloten met de derde editie van het Foodtruckfestival. De negenkoppige band Beach & Bottle zorgt voor swingende muziek, rond de twaalf foodtrucks serveren de lekkerste gerechten. Het is weer mogelijk om een VIP-tafel te reserveren: 175 euro voor een 6-persoonstafel. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel, dat wordt uitgekozen door MLCU en de Lionsclub. Reserveren kan bij 't Stadscafé. "Wees er snel bij", zegt Rob Muller. "Vorig jaar waren alle 35 tafels binnen twee dagen uitverkocht."

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK