Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• In het panel zitten werkgevers, uitzendbureaus, woningcorporaties, inwoners en huisartsen.
• In het panel zitten werkgevers, uitzendbureaus, woningcorporaties, inwoners en huisartsen. (Foto: ingimage)

Maatschappelijk panel huisvesting arbeidsmigranten gaat starten

  •   322 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het brede maatschappelijk panel, dat gaat praten over de huisvesting van arbeidsmigranten, gaat op maandag 2 juli van start.

Het panel bestaat uit werkgevers, uitzendbureaus, woningbouwcorporaties, inwoners en huisartsen. In totaal gaat het om zo'n zeventig mensen.

Vijf inwoners

Nog maximaal vijf inwoners kunnen zich aanmelden om het panel compleet te maken. "Inwoners die in het panel open het gesprek aan willen gaan en die op maandag 2 juli tijd hebben voor de eerste avond, kunnen zich aanmelden", laat de gemeente donderdag weten.

De gemeente vraagt de deelnemers aan het panel om na de zomer nog een aantal keren bij elkaar te komen.

Leefbaarheid

Centrale vraag aan het panel is: 'hoe zorgen we dat bij het huisvesten van de arbeidsmigranten zowel de leefbaarheid voor de inwoners als voor de arbeidsmigranten gewaarborgd is en blijft?" Een belangrijke andere vraag is wat dit vraagt van het gemeentelijk beleid.

Thema's die aan bod komen zijn: omvang en locatie van de huisvesting, voorzieningen, vormgeving van de huisvesting, sociaal-maatschappelijke gevolgen en samenwerking/dialoog op de lange termijn.

Enquête

Na de zomer gaat ook een enquête over dit onderwerp online, zodat álle inwoners van de gemeente hun mening kunnen geven over het nieuwe beleid.

Nieuwe locaties

Volgens wethouder Gijs van Leeuwen is de huisvesting voor arbeidsmigranten op dit moment niet altijd 'even goed geregeld'. "Daarnaast is er behoefte aan nieuwe locaties voor huisvesting", zet hij. "Voor de leefbaarheid van al onze inwoners en de arbeidsmigranten is het belangrijk dat hier een goede oplossing voor komt. Daarom vinden wij belangrijk om samen met inwoners en belanghebbenden te kijken naar oplossingen."

Aanmelden

Inwoners die mee willen praten in het panel, kunnen zich tot uiterlijk 22 juni aanmelden bij Debby Wesselo: djswesselo@zaltbommel.nl onder vermelding van 'aanmelding panel'. Wie het eerst komt, die het eerst maalt'. Wel houdt de gemeente er rekening mee dat de deelnemers uit verschillende kernen van de gemeente komen. Het is niet de bedoeling dat de inwoners namens een organisatie of bewonersgroep meedoen: "De inwoners in het panel vertegenwoordigen zichzelf als bewoners", aldus de gemeente.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK