Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Janneke Boogaard

Roze flamingo voor vertrekkend wethouder Han Looijen

  •   830 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Een nieuw zwembad met alles erop en eraan: dat is één van de memorabele dossiers van Han Looijen (VVD), die donderdag afscheid nam als wethouder. Hij ging naar huis met een roze reuzeflamingo, voor als het zwembad straks af is.

Looijen was verder onder andere verantwoordelijk voor de bouw van het sportpark bij de watertoren, inclusief de Fiepstunnel. In zijn periode groeide bedrijventerrein De Wildeman uit tot zeer geliefde vestigingsplek voor grote bedrijven.

Ontwethouderen
De VVD-er blikte tevreden terug, zij het dit keer bij uitzondering met een spiekbriefje om zeker te weten dat hij zijn emoties de baas kon blijven. Na acht jaar als raadslid en acht jaar als wethouder gaat hij 'ontwethouderen'. "Nu kan het nog."

Fiep
Looijen prees het evenwicht tussen progressief en conservatief in Zaltbommel. "Dat heb ik nergens anders zo mooi gezien." Hij gaf de Bommelse politiek als laatste tip mee om, naast de perfecte ligging van Zaltbommel aan de A2, de erfenis van Fiep Westendorp in te zetten. "Daarmee hebben we goud in handen."

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
reageer als eerste
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK