Afbeelding

LED-scherm blijft 's nachts uit

Algemeen 546 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het lichtgevende reclamebord van Paul Meijering Metalen langs de N322 moet tussen 23:00 en 7:00 uur uit blijven. Dat heeft de Raad van State bepaald.

Er is al heel wat juridisch gesteggel geweest over het LED-scherm van vijf bij tien meter. In 2014 kreeg het metaalbedrijf op bedrijventerrein De Wildeman er een vergunning voor, maar die werd met succes aangevochten door een omwonende. Het scherm was groter dan volgens het gemeentelijk welstandsbeleid was toegestaan. Het Zaltbommelse college moest een nieuwe beslissing nemen.

Dat deed het in 2017, nadat op 1 januari van dat jaar de nieuwe versie van het welstandsbeleid was ingegaan. Volgens de nieuwe nota kon de vergunning verleend worden, maar mag er geen bewegend beeld worden vertoond omdat dat gevaarlijk kan zijn voor het verkeer. Een tweede aanvullend voorschrift was dat het scherm tussen 23:00 en 7:00 uur uit moet.

Paul Meijering Metalen vocht de twee beperkingen aan. Het bedrijf verwees naar de richtlijnen van Rijkswaterstaat, waarin staat dat reclamebeelden langs de weg maximaal één keer per zes seconden mogen veranderen. De Raad van State oordeelde dat in diezelfde richtlijnen staat dat de zes seconden-norm niet geldt als een scherm parallel aan een weg staat. Dat is in dit geval zo.

Meijering maakte ook bezwaar tegen het verbod om het scherm 's nachts aan te laten, omdat dit niet in het beleid stond toen de vergunning werd aangevraagd. Maar volgens de Raad van State heeft de gemeente de vergunning nu terecht getoetst aan het nieuwe beleid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden