• Zilver voor Vera Westervoort.
• Zilver voor Vera Westervoort. Foto: Janneke Boogaard

Zilver in landelijke halve turnfinale voor Vera Westervoort van Hamarithi

Sport 312 keer gelezen

NIEUWEGEIN/AALST • Vera Westervoort ontving zaterdag het zilver tijdens de halve finale van het bondskampioenschap turnen (divisie 3). Ze mag in het weekend van 26 mei haar meerkamp turnen en de toestelfinale balk. Voor het onderdeel sprong is ze eerste reserve.

Bij Hamarithi hadden drie junioren een ticket bemachtigd voor de wedstrijden, een unieke prestatie. Er waren slechts een paar startbewijzen bij de regionale voorrondes. In de halve finale werd er gestreden om bij de beste zeven te komen, of bij de beste twee per toestel.

Sterke brugoefeningen
Nadine Vervoorn, Fleur Danklof en Vera Westervoort begonnen alle drie sterk op de brug ongelijk met mooie opzwaaien en goede oefeningen.

Balk
Bij het onderdeel balk werden helaas de spagaatsprongen van Nadine en Fleur Danklof afgekeurd, terwijl zij wel keurig op de balk bleven staan. Dit resulteerde in teleurstellende cijfers. Vera Westervoort turnde de sterren van de hemel op dit onderdeel. Met een wisselspagaat en loopsprong en een arabier salto in combinatie wist zij de tweede plaats op dit toestel te halen (11.433).

Vloer
Bij het derde toestel, vloer op muziek, turnde juist Fleur een haast perfecte oefening. Een overslag streksalto en salto uitstappen streksalto met schroef waren enkele van haar hoogtepunten. Zo maakte ze een prachtig debuut op een landelijke wedstrijd. Ook Vera wist hier een mooie oefening neer te zetten, vooral op lenigheid en uitstraling. 

Sprong
De drie junioren sloten af bij het onderdeel sprong over de pegasus. Vera liet een mooi half in, heel uit en half in, half uit zien. Fleur een half in, half uit en een overslag halve draai en Nadine turnde voor safe knap haar meerkamp uit - met een zere knie - met een handstandoverslag.

Vera eindigde op plaats 2 en ontving het zilver, Fleur werd veertiende en Nadine negentiende. 

Hannah en Marit
Zaterdag 14 april zal Hannah van Boggelen de halve finale in de tweede divisie turnen en een week later Marit van Herp in de talentendivisie.

Meer informatie: www.hamarithi.nl
 

• V.l.n.r. Fleur Danklof, Vera Westervoort, Nadine Vervoorn.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 11 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden