Afbeelding

Meer stemlokalen in Maasdriel

Algemeen 198 keer gelezen

MAASDRIEL • Maasdriel richt op 21 maart extra stemlokalen in om wachtrijen te voorkomen en snel de uitslag bekend te kunnen maken.

"We wilden het aantal kiezers dat per stembureau wordt opgeroepen verlagen", zegt burgemeester Henny van Kooten. "We verwachten weer een hoge opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen, en nu komt daar het referendum nog bij." Kiezers kunnen zich uitspreken over de landelijke 'aftapwet'.

Meerdere bureaus per locatie
Kerkdriel behoudt de bekende stembureaus in De Leijenstein, De Kreek en het gemeentehuis. Net als bij andere drukke verkiezingen worden in De Kreek en het gemeentehuis twee stembureaus ingericht. Hedel krijgt twee extra stembureaus op de vaste locaties, Gelre's End en Rehoboth. In Ammerzoden worden in De Weesboom twee stembureaus ingericht en kan ook in De Lindeboom weer worden gestemd.

Voor het eerst in De Steen
In Rossum wordt De Parel als extra locatie ingezet naast De Vaste Burcht en in Velddriel kan de stem naast De Boxhof ook in de Deken Wehmeijer school worden uitgebracht. In Heerewaarden verhuist het stembureau van dorpshuis De Vrijheid naar het nieuwe MFC De Steen. In Alem, Well en Hurwenen verandert er niets en kunnen de kiezers gewoon weer in hun vertrouwde stembureau terecht.

Extra bezetting
Hiermee komt het aantal stembureaus op twintig, met zo'n duizend kiezers per stembureau, al kunnen mensen zelf kiezen naar welk lokaal in de gemeente ze gaan. Ook zit bij elk bureau een vierde persoon voor het referendum.

Zo is de kans kleiner dat de kiezer in de rij hoeft te staan om zijn stem uit te kunnen brengen en is de uitslag per bureau sneller bekend omdat het aantal te tellen stembiljetten kleiner is. Om 21:00 uur krijgen de bureaus extra tellers tot hun beschikking om de stemmen voor het referendum te tellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 12 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden