Belangrijke zege voor Phoenix-vrouwen

Sport 92 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het vrouwenteam van Phoenix is het nieuwe kalenderjaar begonnen met een belangrijke overwinning op Hajraa uit Eindhoven, 3-1.

Phoenix trad voor het eerst dit seizoen met een volledig team aan en dat betaalde zich meteen uit. De winst was hard nodig om uit de degradatiezone te geraken.

Voortvarende start
Phoenix ging in de eerste set meteen goed van start en gaf Hajraa niet de kans, in haar spel te komen. Met gevarieerde aanvallen werd al snel een voorsprong van vijf punten genomen en die gaf de ploeg niet meer uit handen, 25-21.

In de tweede set had Hajraa het betere van het spel. Verdedigend pakte Phoenix onvoldoende ballen om zelf het initiatief te pakken. Hajraa trok met 16-25 de stand gelijk.

Volop wissels
Die inzinking van de ploeg uit Zaltbommel was van korte duur. Omdat in tegenstelling tot de eerste helft van het seizoen volop gewisseld kon worden, wist Phoenix de tegenstander weer haar wil op te leggen en nam na 25-21 opnieuw een voorsprong.

In de vierde set leek de ploeg snel af te stevenen op een 3-1 winst, maar Hajraa gaf zich nog niet gewonnen. De ploeg uit Eindhoven pakte tegen het eind van de set met 22-24 zelfs een voorsprong en er leek een vijfde set aan te komen.

Blijven knokken
Phoenix bleef knokken voor de vier punten en pakte met 26-24 toch de winst.

Komende wedstrijden
Zaterdag spelen de dames weer uit, in Liessel. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Phoenix is 27 januari om 16:00 uur in sporthal De Ring tegen VC Riethoven. De ploeg staat nu twaalfde in de eerste Klasse D. Vorig seizoen eindigden de dames van Phoenix op de zesde stek.

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 17 uur geleden
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 18 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 19 uur geleden