Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Het tarief op de Havendijk wordt 1,50 euro voor 4 uur parkeren.
• Het tarief op de Havendijk wordt 1,50 euro voor 4 uur parkeren. (Foto: Janneke Boogaard)

Betaald parkeren op de Havendijk in Zaltbommel

  •   2894 keer gelezen

ZALTBOMMEL• Vanaf 1 maart kunnen automobilisten niet langer gratis parkeren op de Havendijk, het parkeerterrein vlakbij de binnenstad naast de parkeerplaats van de Albert Heijn.

Door betaald parkeren in te voeren, komt er waarschijnlijk meer ruimte voor 'kortparkeerders' zoals bezoekers van de binnenstad. Het tarief wordt net zo hoog als voor parkeren aan de Veerweg; 4 uur parkeren voor 1,50 euro.

Beersteeg

"Voor langparkeerders blijft het parkeerterrein Beersteeg een gratis alternatief", laat de gemeente weten. Het invoeren van betaald parkeren aan de Havendijk is een uitwerking van het Uitvoeringsprogramma Visie Binnenstad. De komende tijd gaat de gemeente voorbereidingen treffen om het in te voeren. Zo komen er duidelijke parkeervakken, borden en parkeerautomaten.

Koopavonden

Vanaf 1 januari verandert ook het betaald parkeren in de binnenstad. Bezoekers kunnen een jaar lang tijdens koopavonden en op koopzondagen gratis parkeren in het centrum. De gemeenteraad heeft voor deze maatregel bijna 80.000 euro beschikbaar gesteld tijdens de behandeling van de begroting voor 2018. Volgens de gemeenteraad wordt het hierdoor aantrekkelijker om koopzondagen en koopavonden te bezoeken.

Parkeeronderzoek

Door het afschaffen van het betaald parkeren op deze momenten, kunnen ook bewoners en winkelpersoneel onbeperkt parkeren in de winkelstraten. "In de praktijk gaan we ervaren wat het feitelijke effect van de maatregelen is", schrijft het college in een informatienota aan de gemeenteraad. De gemeente gaat overigens op verzoek van de gemeenteraad in 2018 een parkeeronderzoek doen.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >

52 reacties
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER