Afbeelding
Foto: 123RF

Mantelzorgcompliment blijft bestaan in Maasdriel

Algemeen 367 keer gelezen

MAASDRIEL • De gemeente Maasdriel heeft het mantelzorgbeleid onder de loep genomen. Eén van de conclusies: het extraatje dat hulpvragers kunnen aanvragen voor hun mantelzorgers kan het beste zo blijven.

De gemeenteraad vroeg het college afgelopen najaar te bekijken of de gemeente meer kan doen om mantelzorgers te ondersteunen. "We hebben op een rijtje gezet wat we nu doen", zegt wethouder Anita Sørensen.

Stichting Welzijn en gebiedsteams
Het gaat dan om informatie, advies, erkenning, oppasservice en emotionele steun door Stichting Welzijn Bommelerwaard, en respijtzorg via de gebiedsteams die de Wmo-zorg voor de gemeente organiseren. "Belangrijkste verbeterpunt is: zorgen dat de doelgroep het aanbod nog beter weet te vinden", zegt Sørensen. "Het overzicht dat we nu hebben gemaakt gaan we daarom beschikbaar maken voor iedereen."

Het gaat dan om ondersteuning die vanuit de gemeente wordt geboden. Veel vrijwilligersorganisaties bieden ook hulp.

Mantelzorgcompliment
De gemeente keek ook specifiek naar het mantelzorgcompliment. Zorgvragers kunnen nu één keer per jaar honderd euro aanvragen bij de gemeente. Dat geld mogen ze naar eigen inzicht aan hun mantelzorger(s) besteden. "Andere gemeenten geven bijvoorbeeld cadeaubonnen van lokale ondernemers of tegoedbonnen voor huishoudelijke zorg, maar daarmee vul je het 'compliment' al in en het kost meer administratie. Wij hebben dan ook besloten de huidige vorm voort te zetten."

Komend najaar kunnen de complimenten weer aangevraagd worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden