Afbeelding

Zendamateurs laten radiobeleving herleven vanuit Waardenburg

Algemeen 408 keer gelezen

WAARDENBURG • Er is een nieuwe radiozender in de regio: Q-AM. Met een interactieve website, maar ook de beleving van vroeger, het zelf radio maken via middengolf.

Drie zendamateurs hebben het initiatief genomen voor Q-AM, te beluisteren op de middengolf op 1395 kHz. Vrijdag is de radiozender ondergebracht in de stichting Q-AM media. "Deze nieuwe zender komt voor uit de mogelijkheid die het agentschap telecom geeft om legaal radio te maken via middengolf", legt Michel de Ruiter, één van de initiatiefnemers, uit.

"Radio heeft zijn oorsprong in de middengolf met zeezenders als Veronica en Caroline. Anno 2017 is radio en streaming overal. Met Q-AM proberen wij de brug te slaan tussen oorsprong en heden. Met een interactieve website, waar luisteraars straks zelf hun platen kunnen uitzoeken die ze willen horen. We bieden deze luisteraar hifi kwaliteit via internet en de beleving van vroeger via middengolf."

De zender staat opgesteld bij de voetbalvereniging WNC in Waardenburg. Het bereik is een straal van 25 kilometer. "Maar in de nachtelijke uren krijgen we zelfs reacties uit het buitenland."

Alles is volledig geautomatiseerd waardoor de medewerkers van Q-AM vanuit hun thuisstudio`s op termijn programma`s gaan maken. Op dit moment wordt er alleen muziek uitgezonden.

www.q-am.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 9 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden