Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Motorcross Zaltbommel
Motorcross Zaltbommel (Foto: Lya Cattel)
met foto's en filmpjes

Motorcross-evenement 'hoort bij Zaltbommel'

  •   662 keer gelezen   Sport

ZALTBOMMEL/GAMEREN • Op de Uiterwaarden tussen Zaltbommel en Gameren vond zaterdag het motorcross-evenement, georganiseerd door MSV De Waal en MCC Neerijnen, plaats.

De 'historische grond' aan de oever van de Waal werd door de 216 deelnemers vakkundig omgeploegd, tot groot genoegen van de toegestroomde toeschouwers en supporters.

Klik hier voor een filmpje.

Verantwoord
Tijdens de ochtendsessie konden de motorcrossers trainen, om zo alvast het parcours te verkennen, waarna om 12:00 uur wethouder Kees Zondag de organisatie en de deelnemers op het hart drukte om op deze zonnige zaterdag verantwoord met het terrein en de nabije omgeving om te gaan. Dat zou volgens hem de kansen vergroten dat er ook volgend jaar een editie kan worden georganiseerd.

Eenmalig
Vooralsnog was de toestemming voor dit evenement namelijk van een eenmalig karakter. Dat de motorcross na zeventig jaar überhaupt weer kon terugkeren naar de historische grond van de uiterwaard aan de Waal, is voor een groot deel te danken aan Zondag.

Goede hoop
Dat had de nodige voeten in de aarde, legt hij uit: "Met kunst- en vliegwerk hebben we dit bij de beherende rijksdiensten voor elkaar gekregen. Vooralsnog voor één jaar, maar als het terrein nu goed wordt achtergelaten, heb ik goede hoop voor volgend jaar. Het is hartstikke leuk om te zien. En het hoort bij Zaltbommel", aldus Zondag, die zijn vertrouwen uitspreekt richting de organisatie: "Er is een vergunning verleend met toestemming van de beherende diensten. Daar staan voorwaarden in en deze club houdt zich daar aan. Dat weet ik gewoon. Dat komt helemaal goed."

Nadien werden de eerste en tweede manches in de jeugdklasse 65/85 cc, 'MC de Natte Zuiger hobbyklasse', de MX2 en MX1 liefhebbers, de startbewijshouders en de zijspanklasse verreden.

Klik hier voor een filmpje tijdens de eerste manches.

Martin van Hemert
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }