Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Staand v.l.n.r. Marc Brekelmans, Paul Coset, Peter Muller en Rien Rovers. Liggend Gijs van Hemert en Adrie Hurkmans.
• Staand v.l.n.r. Marc Brekelmans, Paul Coset, Peter Muller en Rien Rovers. Liggend Gijs van Hemert en Adrie Hurkmans. (Foto: aangeleverd)

Walking football in Kerkdriel roept herinneringen op

  •   309 keer gelezen   Sport

KERKDRIEL • Ondanks het warme weer was de demonstratie van de nieuwe voetbalvorm walking football voor 60-plussers bij DSC zaterdag een succes.

Onder grote publieke belangstelling traden een aantal spelers uit de selectie van het seizoen 1978-1979 aan, om te laten zien dat je op je ouwe dag nog leuk bezig kunt zijn.

Met zes tegen zes, zonder keepers en op een kwart veld  was het onder deze weersomstandigheden nog flink afzien ondanks het feit dat de wedstrijdduur maar twee keer tien minuten was.

Respect
Het ging natuurlijk allemaal een stukje langzamer, maar verder was er nog niet veel veranderd. Respectvol met elkaar omgaan is ook op deze leeftijd zeer belangrijk !  

Na de vakantie
Binnen de vereniging DSC zal na de vakantie gekeken gaan worden naar een geschikt tijdstip en de eerste gedachten gaan uit naar de donderdag- of vrijdagmorgen van 10:00 tot 11:30 uur. Als dit definitief is, zal het bestuur van DSC dit openbaar maken.

De club hoopt zo voor de vele oud-voetballers alsmede mensen die het spelletje nog nooit gespeeld hebben, een mooie ontspanning aan te kunnen bieden. En dat niet alleen voor mensen uit Kerkdriel, maar als het aan het bestuur van DSC ligt voor iedereen vanaf zestig jaar uit de gemeente Maasdriel. 

Herinneringen
Een eerste reactie van de oudste deelnemer Rien Rover (75): "Een uurtje walking football roept veel herinneringen op aan vroeger. Van de kleedkamerhumor tot het nabuurten in de kantine. Eigenlijk is er niet veel veranderd, alleen zijn we iets ouder geworden en kan of wil het lichaam niet alles meer wat het koppie in gedachten heeft'.'

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }