HRC-vrouwen na winst nog altijd op titelkoers

Sport 155 keer gelezen

ROSSUM/HURWENEN • De zondagvrouwen van HRC'14 wonnen met 2-0 van Bavel. Als het team komende zondag nog één punt pakt, is het kampioen.

Op een lekker druk sportpark in Rossum speelde de wind een grote rol in de wedstrijd tegen de nummer 6 van de competitie. De thuisploeg had de wind fel tegen in de eerste helft en dat zorgde ervoor dat de voorste linie maar moeilijk gevonden kon worden. De bezoekers waren de bovenliggende partij, al leidde dat niet echt tot gevaarlijke situaties in het doelgebied van HRC. En de paar kleine kansjes die gecreëerd werden, werden door keepster Melissa Biesheuvel, vakkundig gepareerd.

Profiteren
En zo stond het nog steeds 0-0 bij de rust. Na de rust konden de dames van HRC beter profiteren van de wind. Het spel begon wat beter te lopen en dat leidde in de 65ste minuut tot het eerste doelpunt. Een bal werd door een verdedigster van Bavel volledig verkeerd geraakt. Daardoor kwam de bal bij Rosanne van Hemert. Zij speelt zichzelf goed vrij en knalt de bal in de hoek, buiten bereik van de keepster. Eindelijk de verlossende eerste treffer.

Naomi van Stijn
HRC ging op zoek naar meer. In de 72ste minuut lukte dat. Na een goede onderschepping op het middenveld, ging Rosanne van Hemert sterk door op links. Ze gaf de bal goed af op de meegelopen Naomi van Stijn, die de 2-0 binnenschoot.

Drie van de vier
En zo zijn de eerste drie van de vier benodigde punten binnen. Eén van de directe concurrenten, Anti Barbari, verspeelde dure punten. Dus nu is alleen SEP nog in de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen.

Er rest HRC niks anders dan zondag minimaal één punt te pakken in hun laatste wedstrijd van het seizoen. Thuis tegen Floreant. De wedstrijd begint om 12.00 uur op het sportpark in Rossum.

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 18 uur geleden
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 18 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 20 uur geleden