• De nieuwe beheerders, Dinie en Evert van Veenendaal.
• De nieuwe beheerders, Dinie en Evert van Veenendaal. Foto: Marco van Eck

Nieuwe beheerders voor dorpshuis Est

Algemeen 178 keer gelezen

EST • Wie het dorpshuis van Est binnenloopt ziet twee nieuwe gezichten. Het zijn Dinie en Evert van Veenendaal uit Zoelen, de nieuwe beheerders.

Nadat de vorige beheerder eind februari aan het dorpshuisbestuur meldde dat ze door omstandigheden het beheerderschap na drie jaar moest beëindigen, werd een zoektocht naar een nieuwe exploitant van het horecagedeelte gestart. "Dat moest snel gebeuren", vertelt voorzitter van het dorpshuisbestuur Dik Verboom, "aangezien de tijd tot de start van het nieuwe verenigingsseizoen niet meer dan vijf maanden bedroeg."

Via de website, facebook en de krant werden geïnteresseerden uitgenodigd te reageren. Uiteindelijk kwamen er drie reacties binnen, waaronder die van Dinie en Evert.

Bouw
Evert is zelfstandige in de bouw en werkt wel eens samen met Dik. Evert vertelt: "Toen Dik vertelde dat ze een nieuwe beheerder nodig hadden, dacht ik dat het weleens iets voor Dinie zou kunnen zijn." "Ja", vult Dinie aan, "ik heb vele jaren op de kleinkinderen gepast en die gaan nu naar school. Het oppassen stopte en dus zocht ik naar een andere bezigheid. Jarenlang heb ik geholpen in het dorpshuis van Lienden, dus de horeca trekt me wel. Dit was een hele mooie kans om iets voor mijzelf met hulp van Evert te gaan doen." 

Goede ideeën
Het dorpshuisbestuur had een profiel opgesteld en daar pasten Dinie en Evert het beste bij. Vooral het enthousiasme en de geopperde ideeën deden het bestuur besluiten vol overgave voor het echtpaar uit Zoelen te kiezen.

Persoonlijk tintje
Met de stelligheid dat het een succes moet worden, voegde Evert de daad bij het woord en maakte de keuken al functioneler door er extra kasten en er een werkblad in te maken. Ook wordt de vloer van het bargedeelte opnieuw betegeld en geeft Dinie het interieur een persoonlijk tintje.

Enige horeca
Ook het bestuur is gebaat bij een goedlopend dorpshuis om zo de levensvatbaarheid van de enige horeca en ontmoetingsplaats van het dorp te kunnen waarborgen. Daarom is door het bestuur het tuingedeelte achter het dorpshuis aangepakt, zijn er veel struiken verwijderd en is er een mooi terras gecreëerd.

Terras
Dinie is blij met het terras. "Ik zag dat Est een mooi knooppunt is waar veel fietsers hun auto parkeren om vanuit hier te starten of met de fiets langskomen. Vaak nemen ze een pauze onder de grote boom op het Dorpsplein. Dan is het mooi als ik deze mensen in een rustige theetuin ambiance iets te drinken kan aanbieden." 

Frietje
Vanaf 27 september kan er op de vrijdag (16:00-20:00 uur) weer een frietje en meer worden gegeten. Tevens zal voorlopig de zaterdag (17:00-20:00 uur) het dorpshuis ook geopend zijn. Het plan bestaat om tevens maaltijden te gaan verzorgen. Belangstellenden kunnen ook voor een geheel verzorgde verjaardag, feestje en/of barbecue op locatie of in één van de zalen van het dorpshuis bij Dinie en Evert terecht. De officiële onderneming heet daarom ook Catering & Zalencentrum Est.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 16 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden