Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Team Alert liet zien hoe gevaarlijk het is om op de fiets je telefoon te gebruiken.
• Team Alert liet zien hoe gevaarlijk het is om op de fiets je telefoon te gebruiken. (Foto: Cambium College)

Nooit meer op je smartphone terwijl je fietst... toch?

  •   145 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Team Alert bezocht maandag locatie De Waard van het Cambium College om leerlingen te overtuigen van het gevaar van bellen op de fiets.

Natuurlijk, zonde van het geld. Die boete van 95 euro als je politie je betrapt tijdens het bellen op de fiets. Of fietsen tijdens het bellen…  

Veiligheid
Dat geld is nog tot-daar-aan-toe. Belangrijker is je veiligheid. Daarvan probeerde Team Alert - gesponsord door Veilig Verkeer Nederland - leerlingen van het Cambium te overtuigen.

Steeds langzamer
Met simulatie-apparatuur maakten de mensen van Team Alert duidelijk dat er een hoop langs je heen gaat wanneer je je telefoon gebruikt op de fiets. Zonder dat je het merkt ga je bijvoorbeeld steeds langzamer fietsen en je bent je nog amper bewust van andere weggebruikers. Met alle gevaren van dien. 

In de kontzak?
Alle leerjaren – van een tot en met vier – kwamen aan de beurt voor een 'fietsbel-training'. En desgevraagd beaamden leerlingen dat ze echt wel iets hadden aan de bijeenkomst. Meer de gevaren onder ogen zien van het bellen tijdens het fietsen. Maar of de telefoon voortaan tijdens het fietsen in de kontzak blijft…? Een enkeling wilde het beloven. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }