Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De borden worden nu nog regelmatig genegeerd.
• De borden worden nu nog regelmatig genegeerd. (Foto: Gemeente Maasdriel)

Vrachtwagenverbod Mr. La Grostraat zit nog niet tussen de oren

  •   183 keer gelezen

AMMERZODEN • Na jaren soebatten hebben de bewoners van de Mr. La Grostraat in Ammerzoden een vrachtwagenverbod geregeld voor hun straat. Chauffeurs die nog doorrijden, worden door omwonenden aangesproken.

De Mr. La Grostraat is de oudste straat van Ammerzoden en dat is te merken: de weg is smal en ligt op een oud zandbed, met oude huizen erlangs die niet gefundeerd zijn. Dat geeft problemen met steeds zwaarder vrachtverkeer.

Scheuren en herrie
"Er zitten enorme scheuren in sommige huizen, we worden om kwart voor vier 's nachts wakker van de herrie en er is al heel vaak schade geweest aan bijvoorbeeld geparkeerde auto's en leilindes", somt bewoonster Annemieke Dielissen op.

Extreme overlast
"Twintig jaar geleden hebben we het daar al over gehad met de gemeente. In de tussentijd is het probleem veel erger geworden, je kunt echt wel spreken van extreme overlast." De bewoners zijn dan ook dolblij dat de gemeente Maasdriel nu een officieel vrachtwagenverbod heeft ingesteld. De borden zijn eind juni geplaatst.

Gewoonte
Het verbod is echter nog geen totaaloplossing, benadrukken de bewoners. "Er rijden nog veel chauffeurs door, vooral uit gewoonte waarschijnlijk. Als we dat zien gebeuren, spreken we ze aan en vragen we ze om op de terugweg een andere route te kiezen. Als je dat op een normale manier doet, krijg je ook een normale reactie, hebben we gemerkt."

Mentaliteit
De andere route is een kwestie van mentaliteit, vinden Dielissen en haar straatgenoten. "Transportbedrijf Deckers en aardappelhandel Jac. van den Oord houden er al jaren rekening mee en vragen leveranciers om via de Achterdijk te rijden. Dat is ook eigenlijk de makkelijkste route, maar via de Mr. La Grostraat is het korter. Helaas houden niet alle bedrijven rekening met de bewoners."

De gemeente bekijkt nog of er bekeuringen uitgeschreven gaan worden of extra borden geplaatst moeten worden om het vrachtwagenverbod kracht bij te zetten.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }