Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Britta Alink

Raad Zaltbommel stelt kaders vast voor huisvesting arbeidsmigranten

  •   339 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De gemeenteraad van Zaltbommel heeft tijdens een extra raadsvergadering de kaders vastgesteld voor het toekomstige beleid voor huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente.

Zo wil de raad dat woningen in de kernen vanaf 2025 niet meer mogen worden gebruikt voor het huisvesten van arbeidsmigranten. De zogenaamde 'verkamering' zou daarmee verleden tijd worden.

Maximaal 150 personen
Daarnaast wil de raad het toestaan om arbeidsmigranten te laten wonen op het terrein van de werkgever, met een maximum van 150 mensen per locatie.

Ook 'geconcentreerde' huisvesting van arbeidsmigranten op andere locaties moet mogelijk worden. Daar zouden dan ook jongeren en 'spoedzoekers' terecht moeten kunnen. 

Twee woonlagen
De raad stelt verschillende eisen over hoe de woonruimte voor arbeidsmigranten er uit moet gaan zien. Zo mogen er maximaal twee woonlagen komen en moeten er voorzieningen komen waar de bewoners zich kunnen ontspannen. 

Onafhankelijke stichting
Verder wil de gemeenteraad dat er een onafhankelijke beheerstichting komt voor de woonruimte, die zich niet op het terrein van werkgevers bevindt. Deze stichting moet er onder andere voor zorgen dat de woonruimte alleen verhuurd wordt aan arbeidsmigranten die binnen de gemeente werken.

Het college van burgemeester en wethouders gaat met de nieuwe kaders aan de slag en komt daarna met een nieuw voorstel naar de gemeenteraad.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }