Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
•  V.l.n.r. Joyce Brueren, Paulien Beekwilder en Lammy van Elp.
• V.l.n.r. Joyce Brueren, Paulien Beekwilder en Lammy van Elp. (Foto: Gardenista)

Gardenista trekt bijna 15.000 bezoekers

  •   152 keer gelezen

OPHEMERT • Exacte cijfers zijn er daags na het vijfdaagse evenement nog niet, maar projectleider Frits Hoogers kan al wel zeggen dat een kleine 15.000 liefhebbers afgelopen week de tuinbeurs Gardenista hebben bezocht. De organisatie is tevreden.

"We mikten op minimaal 10.000 en maximaal 20.000 bezoekers. Daar zitten we dus mooi tussenin", constateert Hoogers vanuit de organisatie, de vereniging Groei & Bloei.

Busladingen
Op woensdag en donderdag liep het storm, mede door busladingen Groei & Bloei-leden uit het hele land. Vrijdag en zondag was het 'gezellig druk' en zaterdag konden bezoekers over de hoofden lopen. 

Klachten
De eerste dagen werd er nog wel wat geklaagd over gebrek aan faciliteiten. Bij het parkeren, de toiletten en de horeca stonden lange rijen. De organisatie paste daarop tussentijds het één en ander aan, waarna de klachten vrijwel verdwenen.

Inspirerend
Gardenista ging de titel 'tuinbeurs' ver te boven, schreef bezoeker Monique Künne op Facebook: "Tuinbeurs? Een verrassend en inspirerend buitenleven/groen festival kan je Gardenista wel noemen."

Winnaars
Onderdeel van het festival waren wedstrijden bloemschikken. Die zijn gewonnen door Joyce Brueren, Paulien Beekwilder en Lammy van Elp. Duizenden bezoekers zagen hen aan het werk. Een ander hoogtepunt was het optreden van Karin Bloemen.

Fotograaf Lya Cattel maakte op de openingsdag deze reportage.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }