Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Avri gaat laatste ondergrondse containers plaatsen

  •   891 keer gelezen

BOMMELERWAARD • De plaatsing van ondergrondse containers ligt op koers. Dat meldt Avri dinsdag.

Inmiddels zijn 431 ondergrondse containers geplaatst. Na het Paasreces is de aannemer weer aan de slag met het plaatsen van de laatste ruim tachtig containers.

Hier en daar wachten containers nog even op hun plaatsing, bijvoorbeeld omdat er eerst water uit de grond gepompt moet worden of omdat er nog vergunningen moeten worden afgegeven.

Restafval

Volgens Avri gaat het goed met de kilo's restafval in Rivierenland. Het restafval daalde in 2018 van 121 kg naar 116 kg per inwoner. In het eerste kwartaal van dit jaar daalde het restafval zelfs tot 107 kg.

"Met het inzamelen via ondergrondse restafvalcontainers zullen de kilo's verder afnemen, is de ervaring in andere gemeenten", aldus Avri. "In 2020 moet het restafval tot minimaal 75 gedaald zijn."

Bezwaarschriften

Onlangs stelde het Dagelijks Bestuur weer nieuwe containerplaatsen vast. Inwoners die op de betreffende containers zijn aangesloten ontvangen hierover een brief, de zogenaamde beschikking. Inwoners kunnen tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen. Tot nu toe zijn uit de acht gemeenten 447 bezwaarschriften bij Avri binnengekomen. Ruim tweehonderd bezwaarschriften zijn al beoordeeld, waarvan er acht gegrond zijn verklaard.

Raad van State

Een aantal inwoners vroeg de Raad van State om werkzaamheden rond een containerplaats per direct stop te zetten.

Er zijn 27 verzoeken bij de RvS ingediend. De rechter wees vijftien verzoeken af, zes verzoeken zijn toegekend en zes verzoeken werden ingetrokken.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }