Afbeelding

Avri gaat laatste ondergrondse containers plaatsen

Algemeen 915 keer gelezen

BOMMELERWAARD • De plaatsing van ondergrondse containers ligt op koers. Dat meldt Avri dinsdag.

Inmiddels zijn 431 ondergrondse containers geplaatst. Na het Paasreces is de aannemer weer aan de slag met het plaatsen van de laatste ruim tachtig containers.

Hier en daar wachten containers nog even op hun plaatsing, bijvoorbeeld omdat er eerst water uit de grond gepompt moet worden of omdat er nog vergunningen moeten worden afgegeven.

Restafval

Volgens Avri gaat het goed met de kilo's restafval in Rivierenland. Het restafval daalde in 2018 van 121 kg naar 116 kg per inwoner. In het eerste kwartaal van dit jaar daalde het restafval zelfs tot 107 kg.

"Met het inzamelen via ondergrondse restafvalcontainers zullen de kilo's verder afnemen, is de ervaring in andere gemeenten", aldus Avri. "In 2020 moet het restafval tot minimaal 75 gedaald zijn."

Bezwaarschriften

Onlangs stelde het Dagelijks Bestuur weer nieuwe containerplaatsen vast. Inwoners die op de betreffende containers zijn aangesloten ontvangen hierover een brief, de zogenaamde beschikking. Inwoners kunnen tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen. Tot nu toe zijn uit de acht gemeenten 447 bezwaarschriften bij Avri binnengekomen. Ruim tweehonderd bezwaarschriften zijn al beoordeeld, waarvan er acht gegrond zijn verklaard.

Raad van State

Een aantal inwoners vroeg de Raad van State om werkzaamheden rond een containerplaats per direct stop te zetten.

Er zijn 27 verzoeken bij de RvS ingediend. De rechter wees vijftien verzoeken af, zes verzoeken zijn toegekend en zes verzoeken werden ingetrokken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 10 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden