Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
ingezonden mededeling

Optimaal genieten van je tuin in Bommelerwaard

  •   68 keer gelezen

Geniet nog meer van je woning in Bommelerwaard, door niet alleen het huis zelf aan te pakken. Kijk ook naar de tuin bij je woning! Met name in de zomer vormt de tuin de ideale plek om bij te komen van een lange dag op je werk. Daarbij heb je in de tuin alle ruimte om mensen te ontvangen voor een goed gesprek, het ophalen van herinneringen van vroeger, enzovoorts. In dit artikel bespreken we verschillende mogelijkheden om nog meer uit je tuin te halen. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor, dat je gezellige hoekjes creëert in de tuin? Op welke manier krijgen ook je kinderen een eigen plek? Enzovoorts. 

Tip: voordat je aan de slag gaat met het herindelen van de tuin, kan het slim zijn om hier een plattegrond van te maken. Door een plattegrond uit te werken, wordt het makkelijker om de tuin straks opnieuw in te delen. Je kunt de plattegrond in verschillende vlakken verdelen en deze vervolgens met een potlood inkleuren. 

Zorg voor voldoende kleur in de tuin 
Allereerst is het belangrijk om voor voldoende kleur in de tuin te zorgen. Je voegt kleur toe door voor een combinatie van verschillende planten en struiken te kiezen. Let hierbij goed op de bloeitijd en -periode van deze planten. Dit kan sterk verschillen! Je wilt voorkomen dat er alleen tijdens de zomermaanden wat in bloei staat in de tuin. Een hovenier kan je hierbij helpen, door je te adviseren over de mogelijkheden die je hebt. 

Ook is het belangrijk om de grootste struiken en hoogste planten achterin een plantenborder te plaatsen. Op deze manier vallen de kleinere plantjes niet weg bij deze grote struiken. Om van meer privacy te profiteren, zou je de tuin van een schutting kunnen voorzien. Kies hierbij tussen een houten schutting, een metalen rek met klimplanten of een betonnen schutting. 

Geniet met een tuinhuis ook in de herfst van je tuin 
Niet alleen tijdens de zomermaanden kan de tuin een plek zijn om heerlijk te ontspannen. Ook in de herfst en tijdens het voorjaar wil je van de tuin kunnen genieten. Dit doe je door een tuinhuis in de tuin te plaatsen! Een tuinhuis wordt normaliter van hout gemaakt, waarmee een tuinhuis goed aansluit op de natuurlijke look van een tuin. Door het tuinhuis te combineren met een elektrische kachel, is het hier ook in de herfst warm genoeg. Mocht je het tuinhuis enkel in de zomer gebruiken, bijvoorbeeld tijdens een buitje, dan vormt het in de herfst een fijne opslagplek voor bijvoorbeeld tuinmeubels of kussens. Tuinhuizen kunnen tegenwoordig eenvoudig online besteld worden. Je hebt hierbij de keuze uit een breed scala aan tuinhuizen. Kies je bijvoorbeeld voor een model met of zonder overkapping? 

Een speelplek voor je kinderen creëren 
Om de tuin ook geschikt te maken voor je kinderen, is het verstandig om een eigen speelplek voor ze in te richten. Je kunt bijvoorbeeld een zandbak in de tuin laten plaatsen, je kunt de tuin van een zwembad voorzien, enzovoorts. Ook leuk is het, om gebruik te maken van een speeltoestel. Er zijn verschillende tuinwinkels, die dergelijke speeltoestellen voor kinderen aanbieden. Door ze te combineren met zachte tegels, voorkom je dat een kind zich ernstig kan bezeren tijdens het spelen. Hoe richt jij de speelplek voor je kinderen in? 

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }