• De wethouder en een toekomstige bewoner metselden de symbolische eerste steen.
• De wethouder en een toekomstige bewoner metselden de symbolische eerste steen. Foto: Gemeente Maasdriel

Eerste steen gelegd voor woningen Het Voorste Veld in Velddriel

Algemeen 414 keer gelezen

VELDDRIEL • Ten zuiden van de Voorstraat in Velddriel zullen de komende tien jaar 120 nieuwbouwwoningen worden gebouwd. Wethouder Peter de Vries legde samen met toekomstige bewoner Van Deurzen de eerste steen.  

Het type woning varieert van rijwoningen tot royale vrijstaande woningen. Het Voorste Veld bevindt zich ten zuiden van de Voorstraat en ten oosten van de Klompenmakershof.

Met enthousiasme ontvangen
Het plan Voorste Veld is in 2015 toegelicht aan de raad waarna het plan met veel enthousiasme werd ontvangen door de inwoners van Velddriel zelf. Of het wat sneller kon, was zelfs het verzoek van de dorpsraad. "Ik ben de inwoners van Velddriel ook enorm dankbaar dat dit plan zonder enig bezwaar door de inspraakprocedure is gekomen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er snel gebouwd kon worden", aldus wethouder De Vries.

Mooie kans voor starters
De komst van dit nieuwbouwplan was nodig om de leefbaarheid in Velddriel te versterken. Om Velddriel een bruisende kern te houden, is het belangrijk dat ook de jongeren een nieuwe woning in Velddriel kunnen kopen. In de eerste fase van het Voorste Veld worden dan ook achttien koopwoningen voor met name starters gebouwd, zeven sociale huurwoningen van Woningstichting Maasdriel en drie vrije sector-huurwoningen. De woningen zijn voor ruim 85 procent verkocht aan mensen uit Velddriel of kopers die weer terugkomen naar Velddriel.

Samenwerking met lokale ondernemers
De Vries: "Dit plan is een mooi resultaat van een samenwerking tussen de gemeente Maasdriel, Woningstichting Maasdriel en lokale bouwondernemers onder de leiding van KlokGroep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 21 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden