Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Net als vorig jaar begint de kermis met het oplaten van ballonnen.
• Net als vorig jaar begint de kermis met het oplaten van ballonnen. (archieffoto: Lya Cattel)
programma

Kermis in Alem vrijdag van start

  •   289 keer gelezen

ALEM •  In Alem gaat vrijdag 17 augustus voor de 26ste keer de jaarlijkse kermis met nevenacitviteiten weer van start.

De kermis is georganiseerd door Stichting Alemse Actviteiten in samenwerking met hengelsportvereniging De Alver.

 De stichting plaatst en exploiteert een feesttent op het plantsoen tegenover herberg 'Het Hart van Alem' met live optredens van rock- en popcoverband 'Vanèges' en zanger 'Kafke'.

Verder zorgen DJ Tim, DJ Rocco en DJ Wesley voor gezellige kermismuziek voor jong en oud.

Ballonwedstrijd

De kermis begint op vrijdag 17 augustus om 18.00 uur. Om 19.00 uur is er de traditionele ballonnenwedstrijd voor de jeugd. Inschrijven voor de ballonnenwedstrijd kan men vanaf 18.30 in de feesttent.

Kermis

Op zaterdag begint de kermis om 15.00 uur, zondag om 15.00 uur en op maandag om 15.00 uur.

De volgende kermisattracties komen dit jaar naar Alem: autoscooter, draaimolen, lijntrek (altijd prijs), Rollo, swing-mill, schiettent, gokspel, boksbal en rolbalspel. Ook de frites -, oliebollen - en snoepkraam met suikerspin zijn weer van de partij. Ook dit jaar is er weer een hoofdprijs van € 300,00 en nog vele andere leuke prijzen te winnen. Er worden tijdens de kermisdagen 2.400 loten gratis weggegeven door de kermisexploitanten.

Verloting

De trekking is op maandag 20 augustus 2018 om 21.00 uur in de feesttent op het plantsoen. De loten kunnen tot 20.45 uur ingeleverd worden. Alleen als u bij de trekking aanwezig bent komt u in aanmerking voor de hoofdprijs.

Vrijkaartjes

Evenals vorig jaar heeft de Stichting Alemse Activiteiten besloten dit jaar weer vrijkaartjes van diverse de attracties weg te geven aan alle Alemse kinderen tot en met 12 jaar. Dit wordt gesponsord door de Alemse bedrijven, vrienden van de kermis en bedrijven buiten Alem.

De kinderen kunnen de vrijkaartjes afhalen in de feesttent op vrijdagavond na het ballonnen oplaten.

Het programma

Vrijdag 17 augustus 2018:

18.00 uur: aanvang kermis 2018.

18.30 uur: inschrijven voor de ballonnenwedstrijd.

Kinderen t/m 12 jaar kunnen zich voor deze wedstrijd gratis laten inschrijven in de feesttent op het plantsoen. Ook kinderen van buiten Alem kunnen gratis deelnemen. Per kind is er maar 1 inschrijving mogelijk.

De prijzen zijn als volgt:

1e prijs van 25,00 euro.

2e prijs van 20,00 euro.

3e prijs van 15,00 euro.

4e prijs van 10,00 euro.

5e prijs van 5,00 euro.

De teruggestuurde kaartjes kunnen tot en met 15 september a.s. ingeleverd worden bij Peter Vissers, Meerenstraat 7, 5335 LD Alem. De prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.

Vanèges

Vanaf 21.00 uur is er een live optreden van rock- en popcoverband "Vanèges", met nummers van o.a. Janis Joplin, U2, Jefferson Airplane, Ked Zeppelin, Deep Purple, The Police, Beatles, Rolling Stones, Queen en Blondie. De entree is gratis.

Zaterdag 18 augustus 2018:

De kermis is vanaf 15.00 uur geopend.

's-Avonds gaat het dak eraf met DJ Tim.

Zondag 19 augustus 2018:

Vanaf 15.00 uur is de kermis open.

DJ Rocco zorgt op zondagmiddag en zondagavond voor een gezellige feestje waar aan het eind van de middag de enorm populaire zanger "Kafke" live zal optreden. Zondagmiddag trekt traditioneel veel bezoekers uit de regio. Vanaf ca. 20.00 uur zorgt DJ Wesley voor een grandioos slot van de zondag.

Maandag 20 augustus 2018:

9.45 tot 10.45 uur: Viswedstrijd voor dames aan de "Stille Maas" in Alem.

Inschrijven tot 9.15 uur in de feesttent op het plantsoen waar ook na afloop de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Ook dames van buiten Alem kunnen deelnemen. De organisatie is in handen van hengelsportvereniging "De Alver". De verwachting is dat er ca. 35 dames aan deze traditionele viswedstrijd aan de Maas deelnemen.

Vanaf 12.00 tot 18.00 uur: gezellig matinee. Vanaf 13.30 uur grote Bingo met topprijzen die door ondernemers en bedrijven geschonken zijn. De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Tussendoor wordt er gezellige muziek gedraaid. Ook kan er gezellig gedanst worden.

Vanaf 15.00 uur is de kermis open.

s 'Avonds zorgt DJ Wesley voor een super gezellige slotavond van de Alemse kermis 2018.

Om 21.00 uur trekking loterij in de feesttent. Om kans te maken op de hoofdprijs van 300 euro moet u bij de trekking aanwezig zijn.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }