Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Het 'boslaboratorium' van professor Pijlstaart en professor Platsnavel.
• Het 'boslaboratorium' van professor Pijlstaart en professor Platsnavel. (Foto: Orizon)

Zomerkamp Orizon te gast in boslaboratorium

  •   358 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het 'boslaboratorium' van professor Pijlstaart en professor Platsnavel was de plek waar het jaarlijkse zomerkamp van Orizon uit Zaltbommel afgelopen week plaatsvond.

De ruim veertig kinderen die aan het zomerkamp meededen, kwamen terecht bij een 'boslaboratorium' waar de twee professoren robotjes hadden ontworpen.

Het laatste wat ze nodig hadden, waren eigenschappen van de kinderen.

Op hol geslagen

Helaas kregen de robotjes iets teveel eigenschappen, waardoor ze op hol sloegen en er met hun eigen bouwtekeningen vandoor gingen.

De kinderen moesten vervolgens op zoek naar de bouwtekeningen om de robotjes weer in de hand te krijgen.

Eikenprocessierups

Het kinderkamp, dat al sinds de jaren zeventig bestaat, was deze keer niet op het vertrouwde kampterrein in de Loonse en Drunense duinen, maar een eindje verderop bij camping Duinhoeve in Udenhout. Bij het oorspronkelijke kampterrein waren nesten van eikenprocessierupsen waargenomen, waarna de eigenaar van het terrein het verstandiger vond daar dit jaar geen kinderkamp te laten plaatsvinden.

De nieuwe locatie was even wennen, maar beviel goed.

De kinderen (6 tot en met 10 jaar oud) hadden het goed naar hun zin, het was alleen iets verder lopen de duinen in voor een geschikte plek om activiteiten te ondernemen.

De activiteiten stonden allemaal in het teken van de robotjes, de professoren en het boslaboratorium.

Decorbouwers

Een aantal decorbouwers van Orizon hadden voor de gelegenheid een echt boslaboratorium in elkaar gezet dat 's avonds op diverse manieren licht gaf in het donker.

De kinderen gingen tijdens kamp ook een dag naar de Efteling, een dag naar het zwembad en hadden vrijdagavond de bonte avond.

Alternatief kampvuur

Kampvuur was verboden als gevolg van de droogte, maar dat weerhield de leiding er niet van om met behulp van hout en breaklights een 'alternatief kampvuur' te bouwen waar de kinderen 's avonds laat alsnog omheen konden zitten.

Het kwam uiteindelijk ook goed met de robotjes. De professoren besloten samen met de robotjes naar een plek in de bossen te gaan, waar niemand hen ooit meer zal vinden.

Gesponsorde plekken

Van de ruim veertig plekken waren zeven plekken gesponsord voor kinderen van wie de ouders te weinig financiën hebben om hun kinderen op kamp te laten gaan.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }