Foto: Hendrik Rietstra
storm

Man waait van schip bij Well; reizigers vast in trein bij Zaltbommel

  •   4737 keer gelezen   112

REGIO • Een man die op de woeste Maas van een schip raakte, is ongedeerd gebleven. Bij Zaltbommel kwam een trein stil te staan, de meeste reizigers zijn lopend terug gegaan naar het station.

Rond 9:30 werd een grote zoekactie op touw gezet om de vermiste opvarende bij Well te vinden, en met succes.

Trein
Al voordat de NS landelijk alle treinen stilzette, was er geen treinverkeer mogelijk tussen Zaltbommel en Den Bosch. Een sprinter strandde ter hoogte van tankstation De Lucht, waarschijnlijk vanwege een kapotte bovenleiding. 

De reizigers, die om 9:00 uur uit Zaltbommel waren vertrokken, zaten om 10:30 uur nog in de stilstaande trein. De machinist besloot voor de veiligheid ook binnen in de trein de stroom uit te schakelen.

Lopen
Na enkele uren kregen de reizigers toestemming om uit te stappen. De meesten trotseerden de storm en gingen lopend terug naar Zaltbommel.

Steiger
De planning was dat donderdagochtend de steiger afgebroken zou worden rond het monumentale pand aan de Markt 2 in Zaltbommel. Het plastic verwijderen lukte nog, maar het afbreken van de steiger is uitgesteld tot morgen. Er woei een steigerplank naar beneden; niemand raakte gewond.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }