Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Fabio Jakobsen cyclocrosskampioen van de Alblasserwaard

  •   keer gelezen   Sport

ARKEL • Het open cyclocross- en MTB-kampioenschap van de Alblasserwaard is zaterdag op het parcours van RC Jan van Arckel gewonnen door eerstejaars junior Fabio Jakobsen uit Heukelum.


Bij de licentiehouders stonden 30 renners aan het vertrek. Het kampioenschap telde ook mee voor de regionale wintercompetitie. Door Jan en Patrick Bassa was een prachtig parcours uitgezet.

Dennis Ebert (Nieuwendijk) ging voortvarend van start, maar moest Fabio Jakobsen in zijn wiel dulden. Vanaf de tweede ronde nam Jakobsen resoluut de leiding en gaf hij ‘fietsles’ aan al zijn achtervolgers. De ervaren Peter Branderhorst legde beslag op de tweede plaats en op nummer 3 alweer een jong talent, Sjoerd Bax uit Uppel.

Klassementsleider Kelvin van den Dool uit Hoogblokland was afwezig in Arkel.

Uitslag: 1. Fabio Jakobsen, 2. Peter Branderhorst; 3. Sjoerd Bax; 4. Bert Pesselse; 5. Jan Groeneveld; 6. Wilfred van Hof.

Klassement: 1. Kelvin v.d. Dool, 2. Jan Groeneveld, 3. Bert Pesselse, 4. Wilfred van Hof.

Erik van Gelder (Gorinchem) was de beste van de 79 renners in de B-klasse (recreanten). Achter hem ontstond een mooie strijd tussen de Hardinxveldse broers Frans en Wim Schild. Met zijn vierde plaats deed ook Werkendammer Ludie van Loon goede zaken voor het algemeen klassement.

Uitslag: 1. Erik van Gelder, 2. Frans Schild, 3. Wim Schild, 4. Ludio van Loon, 5. Martin Timmer, 6. Tijmen Pesselse.

Klassement: 1. Erik van Gelder, 2. Ludie van Loon, 3. Frans Schild, 4. Jeroen Nouwens.

Bij de dames was het kampioenschap voor Jeanne Korevaar (Groot-Ammers). Zijn finishte voor Natasja Nieuwenhuizen (‘s-Gravenzande) en Wilma Korevaar (Groot-Ammers).

Uitslag D-klasse, 12-14 jaar): 1. Rens Tulner (Lexmond), 2. Jesse Bikker (Hoogblokland), 3. Wesley van Loon (Werkendam).

Klassement: 1. Rens Tulner, 2. Jesse Bikker, 3. Wesley van Loon.

Uitslag E-klasse (9-11 jaar): 1. Sam Stolk (Nieuwendijk), 2. Kjell Roerbag (Vuren), 3. Jur van der Pijl (Arkel).

Klassement: 1. Sam Stolk, 2. Kjell Roerbag, 3. Jur v.d. Pijl, 4. Dieke van Wilgen.

Uitslag F-klasse, 6-8 jaar): 1. Bryant Boogert (Hoogblokland), 2. Jelmer Bos (Giessenburg), 3. Levi Schrijver (Hoornaar).

Klassement: 1. Jelmer Bos, 2. Levi Schrijver, 3. Christiaan van Rees.

De volgende wedstrijd is zaterdag 12 januari op sportcomplex De Put in Ottoland. Op het parcours zal dan ‘s morgens ook een hardloopcross in twee leeftijdscategorieën (tot en met 12 jaar en 12+) worden gehouden.

Kijk voor de volledige uitslagen en klassementen op:

www.janvanarckel.nl/wintercompetitie

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten