Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Kjell Roerbag wint in Noordeloos

  •   keer gelezen   Sport

NOORDELOOS • Kjell Roerbag uit Vuren heeft zaterdag in Noordeloos de eerste wedstrijd van de Jan van Arckel wintercompetitie gewonnen.


 

Deze wintercompetitie bestaat uit negen wedstrijden die worden verreden in de Alblasserwaard. De renners mogen op een mountainbike rijden of op een veldrijfiets. 

Loodzwaar

Door de vele regen van de laatste dagen was het parcours in Noordeloos loodzwaar geworden en dat betekende voor de deelnemers een zware wedstrijd met veel modder. Bij de start was het gras nog prachtig groen, maar dat veranderde naarmate de wedstrijddag vorderde.

Ook de fietsen hadden het nodige te verduren en werden na afloop schoon gespoten met een hogedrukspuit.

Kjell Roerbag stond aan de start in de categorie 12 t/14 jaar met een deelnemersveld van in totaal 42 renners. De start van de eerste wedstrijd wordt bepaald op basis van loting en Kjell begon op de derde startrij.

Stuurfout

Na een goede start maakte Kjell een stuurfout, waardoor hij ten val kwam en zijn ketting van de fiets af liep. Bovendien stond door de val zijn stuur scheef. 

Toen de ketting weer goed op de fiets was gemonteerd, lag Kjell achteraan het rennersveld. Hij besloot om alles op alles te zetten om weer vooraan te komen. In de resterende 25 minuten haalde hij renner na renner in op het loodzware parcours. 

Opmars

Na zijn opmars uit de achterhoede kreeg hij de leiders in de wedstrijd, Lars Hohmann uit Oosterhout en Ruben Blom uit Ameide, van lieverlee in het vizier. Vanaf dat moment kreeg Kjell vleugels en was er geen houden meer aan.

In de laatste ronde haalde hij eerst de nummers drie en vier in en op een halve ronde voor het einde van de wedstrijd passeerde hij ook de twee koplopers. 

Na deze sterke inhaalrace kwam hij met een kleine voorsprong als winnaar over de streep.

F-klasse

In de F-klasse voor de jeugd van zes tot en met acht jaar stonden negentien deelnemers aan de start. 

Achter Daan Hartog uit Giessenburg en Nederlands Kampioen Luuk Wolthuis uit Hank eindigde Ruben Heikoop uit Leerbroek hier keurig als derde. 

De volgende wedstrijd van de wintercompetitie staat gepland op 31 oktober in Giessenburg.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten