Afbeelding

Myrthe Kraaijeveld 33-ste op WK-sneldammen

Sport 256 keer gelezen

NOORDELOOS • Myrthe Kraaijeveld (11) uit Noordeloos heeft vorige week meegedaan aan het wereldkampioenschap sneldammen voor meisjes pupillen. Ze won twee keer, speelde drie keer remise en verloor vier partijen. Daarmee werd ze 33e van de 42 deelnemers in haar categorie.

Het WK sneldammen voor alle jeugdcategorieën is onderdeel van het WK-jeugddammen, dat van 1 tot en met 7 november in Beilen gespeeld is. Na het evenement overheerste bij Myrthe de Olympische gedachte; meedoen is belangrijker dan winnen. “Het was superleuk om mee te doen”, vertelt Myrthe. 

Direct na aankomst werd ze in een oranje polo gestoken en was het duidelijk dat ze voor de eer van haar land ging strijden. Myrthe genoot van de sneldampartijen tegen leeftijdgenoten uit landen als Rusland, Turkije en Polen.

“Je kunt niet met elkaar praten. We moesten met gebaren duidelijk maken wat we wilden. Twee vingers omhoog houden, betekende dat je een remise wil aanbieden. Als je wil opgeven, sta je op en geef je een hand.”

(lees het volledige interview met Myrthe donderdag 12 november in Het Kontakt Alblasserwaard)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 12 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden