Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Sandro Cara op weg naar de wereldtitel.
• Sandro Cara op weg naar de wereldtitel. (Foto: Arno Hoogveld)

Sandro Cara wereldkampioen sprint 45+

  •   keer gelezen   Sport

CALGARY • Sandro Cara uit Heukelum is dit weekend in Calgary in de categorie heren 45 wereldkampioen sprint geworden.


"En dat is heel bijzonder, want het liep niet dit seizoen door last van mijn rug en een zware hamstringblessure", laat Cara vanuit Canada weten.

Op zaterdag waren de omstandigheden perfect en werden er dertien wereldrecords gereden. "Op de eerste dag legde ik de basis voor de titel: met 40.11 werd ik tweede op de 500 meter. De 1000 meter won ik in 1.17.90. Na de eerste dag stond ik met deze twee persoonlijke records eerste in het algemeen klassement."

Op de tweede dag waren de omstandigheden minder. Cara werd derde op de 500 meter in 40.36, de afsluitende kilometer won hij in een tijd van 1.18.34.

"Na vorig seizoen al wereldkampioen allround te zijn geworden, is dit heel bijzonder. Ik reis morgen richting Salt Lake City om daar aan Masterwedstrijden mee te doen."

Met deze wedstrijden sluit Sandro Cara zijn imposante schaatscarrière af. "Ik heb er erg van genoten, maar het is tijd voor andere dingen. Drie keer Nederlands allround kampioen, een keer wereldkampioen allround en nu wereldkampioen sprint: de cirkel is rond. Op je hoogtepunt stoppen is niet voor velen weggelegd, dit is een droom die uitkomt."

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier