Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Wielercafé Lexmond: over realisten en fantasten

  •   keer gelezen   Sport

LEXMOND • De wielersport is een onuitputtelijke bron van prachtige verhalen. Een bron waaruit door twee totaal verschillende werelden wordt geput. Wat die werelden echter gemeen hebben is hun liefde voor de mooiste sport ter wereld.


De eerste wereld bestaat uit de wielermensen die de verhalen hebben gemaakt. De wielermensen met recht van spreken omdat ze succesvol zijn geweest. Die, om met wijlen Gerrie Knetemann te spreken, HET hebben meegemaakt.

Wat dat HET dan precies is, gaan ex-top renners Aart Vierhouten en Jacques Hanegraaf op vrijdag 5 april (aanvang 20.30) in Café de Gouden Leeuw te Lexmond tijdens het wielercafé voor u uit de doeken doen. De andere wereld bestaat uit de dromers, de mooi weer fietsers, de hemelbestormers die vooral leuk kunnen kwekken over de prestaties waarvan zij altijd hebben gedroomd. Helaas is het daar altijd bij gebleven. Die wereld wordt vertegenwoordigd door types als Bram van der Wal en Joost-Jan Kool. Totaal ongeschikt voor de sport, maar wel in staat een avond gezellig aan elkaar te kwekken.

Wielercafé Lexmond, vrijdag 5 april, aanvang 20.30 in de Gouden Leeuw te Lexmond.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten