Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Aron Romeijn (tweede van rechts) na afloop van de huldiging.
• Aron Romeijn (tweede van rechts) na afloop van de huldiging.

Aron Romeijn wint NK Supersprint in Deventer

  •   keer gelezen   Sport

OTTOLAND/DEVENTER • Schaatser Aron Romeijn heeft in het afgelopen weekend het NK Supersprint in Deventer gewonnen.


De geboren Ottolander liet daarmee een periode van blessureleed definitief achter zich en nestelt zich andermaal in de nationale schaatstop.

De NK Supersprint werd verreden over drie afstanden: de 100 meter, 300 meter en de 500 meter. Met deze afstanden onderscheidt de Supersprint zich van de normale sprintkampioenschappen. Die kennen de afstanden 500 en 1000 meter.

Omdat het WK Sprint in het afgelopen weekend gehouden werd, waren enkele schaatskanonnen afwezig. Toch was de prestatie van Romeijn van grote klasse, want hij troefde gerenommeerde concurrenten als Jesper Hospes, Gerben Jorritsma en Ronald Mulder af op de drie sprintafstanden.

"De basis voor de nationale titel heb ik kunnen leggen op de 100 meter sprint", blikt Aron Romeijn terug. "Daar pakte ik met een tijd van 9,70 seconden gelijk een goede voorsprong, die ik niet meer uit handen hoefde te geven. Die 9,70 was tevens voor mij een nieuw persoonlijk record."

Komend weekend moet de 27-jarige schaatser nog één keer aan de bak. Dan wordt de laatste Holland Cup verreden. Aron Romeijn staat bovenaan het klassement op de 500 meter en wil die afstand graag winnen.

"Ik hoop het schaatsseizoen dan op een positieve manier te kunnen afsluiten. Het winnen van het 500 meter klassement zou een kers op de taart kunnen zijn."

Aron Romeijn begon het schaatsseizoen bijzonder sterk en verbrak meerdere malen zijn eigen persoonlijke records. Juist toen hij definitief leek aan te haken bij de nationale en internationale sprinttop, raakte hij geblesseerd aan zijn lies. Hij stond enige tijd aan de kant, maar kon op tijd zijn rentree maken voor de NK Supersprint van afgelopen weekend.

"Ik heb gelukkig geen last meer van mijn lies, maar het is nog niet helemaal genezen. Komende zomer ga ik er in alle rust mee aan de slag om mijn spieren rondom mijn lies te versterken."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten