Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard


Arjan Kaashoek (Ameide) tweede in Oliebollenloop

  •   keer gelezen   Sport

SCHOONHOVEN • Rotterdammer Patrick Kwist en Liselotte van den Berg uit Zoeterwoude-Dorp schreven op oudejaarsdag in Schoonhoven de 36ste editie van de Oliebollenloop op hun naam. Kwist noteerde op de 15 kilometer een snelle tijd van 49.21 minuten; Van den Berg bleef met haar eindtijd van 58.40 minuten als enige vrouw binnen het uur.


Het handjevol wedstrijdlopers dat voor een snelle tijd ging, was in Schoonhoven op de juiste plek. Een voornamelijk geasfalteerd parkoers door het poldergebied rond de zilverstad en een aangename temperatuur van tien graden zorgden ervoor dat vele pr's van regiolopers sneuvelden.

Kwist, die in zijn leeftijdklasse M45 meervoudig wereldkampioen is op de 5000 meter en de halve marathon, loste na de eerste bocht de concurrentie al. "Het waren ideale omstandigheden," beaamde de oud-voetballer na zijn gewonnen race.

Ameidenaar Arjan Kaashoek, die als tweede eindigde in 53.11 minuten, liet Kwist al snel gaan. "Na vijf kilometer was hij uit zicht en heb ik mijn tweede plek geconsolideerd."

Oud-winnaar Menno Lieven (Capelle aan den IJssel) kwam in 55.10 minuten als derde loper over de meet. Enkele minuten later meldde Liselotte van den Berg (58.40) zich in de finishstraat. "Ik kan veel sneller, maar vandaag liep het niet," aldus de Nederlandse kampioene op de halve marathon in de klasse V35.

10 kilometer
De meeste lopers kozen voor de 10 kilometer om het jaar uit te luiden. Bij de mannen zegevierde Dennis Licht (34) uit Apeldoorn in een supertijd van 31.43 minuten. "Ik vier oud en nieuw bij mijn schoonouders in Gorinchem en besloot deze loop mee te pakken," aldus de meervoudig Nederlands kampioen op de 3000 en 5000 meter.

Haastrechtenaar Flo van der Vlist, die als zevende finishte in een tijd van 36.06 minuten, traint veel minder dan de winnaar en neemt maar aan een paar wedstrijden deel. "De Haastrechtloop en deze eindejaarsloop wil ik niet missen."

Bij de vrouwen won de Lekkerkerkse Steffie Broere (42.12), die pas een jaar aan atletiek doet. "Ik liep in Rotterdam dit jaar als uitdaging de marathon en ben meteen met het hardloopvirus besmet. Ik sloot me aan bij atletiekvereniging PAC Rotterdam en ga met sprongen vooruit."

Niet alle lopers bereidden zich adequaat voor. De termen 'zonder te trainen, hè' en 'dit is doodgaan', die een aantal van de 1.424 lopers lacherig uitkraamden, zijn bij alle loopevenementen te horen.

Oververhit
Een van de deelnemers viel 'oververhit' uit op de tien kilometer. Hij werd per ambulance afgevoerd. De organisatie schrok, maar is voorbereid op dit soort calamiteiten.

"Er is AED-apparatuur aanwezig en gekwalificeerde mensen staan klaar om eerste hulp te verlenen," zegt een kordate Simone Zwijnenburg, een van de zestig vrijwilligers van de organiserende atletiekvereniging Avantri, die de Oliebollenloop begeleidden.

Wim Kroone

Sfeerimpressie:

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier