Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Rick den Besten

Dertigtse Dirk IV-loop met recordjacht en 'foute estafette'

  •   keer gelezen   Sport

HOORNAAR • Het is een prachtig goed voornemen: deelname aan de Physio.Fit Dirk IV-loop in Hoornaar op zaterdag 26 januari. En een leuk voornemen ook, want er wordt op verschillende manieren bij stil gestaan dat het de dertigste editie is van de populaire wedstrijd- en recreatieloop. Heuglijk nieuws is tevens de contractverlenging voor onbepaalde tijd met hoofdsponsor Physio.Fit.


De Physio.Fit-loop is volgens traditie de start van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit en het is meteen een van de populairste wedstrijden van het hele seizoen, hoewel de omstandigheden zo vroeg in het jaar altijd ongewis zijn. De lopers hebben zich door de kou nooit laten afschrikken.

"We doen het al jaren goed, met bijna zevenhonderd deelnemers", vertelt Ron Jansen namens de organisatie. "Dat komt mede omdat we zo vroeg in het seizoen zitten, maar ook omdat we de organisatie goed voor elkaar hebben en het een mooi parcours is."

Foute estafette
De wedstrijdloop is 10 kilometer lang over typisch Alblasserwaardse paden. De start is om ongeveer 13.15 uur, aansluitend aan de start van de prestatieloop over 5 kilometer die om 13.00 uur begint. 's Ochtends zijn er vanaf 10.30 uur al jeugdlopen in verschillende categorieën.

En er is een 'foute estafetteloop', ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan speciaal voor inwoners van Hoornaar, Hoogblokland en Noordeloos georganiseerd. Teams van vier personen, jong en oud, worden uitgedaagd om in een zo 'fout' mogelijk tenue mee te doen. Inschrijven kost 5 euro en is tot en met 23 januari mogelijk via: info@dirkivloop.nl. De opbrengst wordt gedoneerd aan De Zes Molens.

Jubileumherinnering
Terug naar de reguliere wedstrijd- en prestatieloop: start en finish liggen 26 januari weer voor Het Bruisend Hart op het Dirk IV-plein. Voor alle deelnemers ligt er een mooie jubileumherinnering klaar en de organisatie hoopt op een extra jubileumgeschenk in de vorm van een parcoursrecord. Op verbetering van de toptijden van Roy Hoornweg (30.27) en Lindsay van Marrewijk (36.17) staat een bonus van 150 euro.

Lopers kunnen zich tot en met 20 januari aanmelden via: www.inschrijven.nl of op de dag zelf in Het Bruisend Hart. Alle informatie is te vinden op: www.avtyphoon.nl/loopcircuit en op: www.dirkivloop.nl.

Physio.Fit
Verheugd is Ron Jansen over de verlengde overeenkomst met hoofdsponsor Physio.Fit. "Ze zitten natuurlijk om de hoek, ze hebben veel affiniteit met het dorp én ze zijn enthousiast over het evenement. Er is geen termijn op de contractverlenging gezet. Physio.Fit blijft ons voorlopig steunen. Dat is voor de organisatie natuurlijk erg belangrijk. Daar zijn we erg blij mee."

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier