Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Molenloop Alblasserdam: tien Engelse mijlen in adembenemend decor

  •   keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM/KINDERDIJK • De Molenloop in Alblasserdam is zaterdag 6 oktober de achtste en voorlaatste wedstrijd in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit 2018. Het is tevens de een na langste loop in de wedstrijdserie in de Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, over tien Engelse mijlen tegen de fantastische achtergrond van de molens van Kinderdijk


Atletiekvereniging AAA is de gastvereniging voor de Molenloop op de eerste zaterdag van oktober. Om 11.45 uur klinkt het startschot voor de hoofdafstand op de Alblasserdamse atletiekbaan aan de Bas Verhoevenweg 4. De prestatieloop over vijf Engelse mijlen begint om 11.30 uur en er zijn jeugdlopen in verschillende categorieën vanaf 10.10 uur.

Voorinschrijven is tot en met 30 september mogelijk op: www.inschrijven.nl. Op 6 oktober zelf kunnen lopers zich melden in het clubgebouw langs de baan van AAA op Sportpark Souburgh. Voor de snelste deelnemers van AAA en uit Alblasserdam zelf liggen er, naast de bekende categorieën, extra prijzen klaar.

Parcoursrecords
Vorig jaar wonnen Arjan Kaashoek en Anne Zijderveld de Molenloop. Die was toen voor het eerst uitgezet op het huidige parcours over tien Engelse mijlen. Hun tijden, 57.39 en 1.07.54, zijn dus vanzelfsprekend de parcoursrecords.

Voor het eindklassement van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit tellen na negen lopen de beste zes uitslagen mee. Bij de mannen knokken Cornelis Chatziioannou en Leendert van der Lugt al vanaf begin dit jaar om de koppositie. Bij een goed resultaat in Alblasserdam doet ook Henkjan den Braven echter weer helemaal mee om de winst overall.

Annemarie Kersbergen kan in de Molenloop haar zesde uitslag neerzetten en een voorschot nemen op de eindzege. Achter haar scheiden slechts twee punten vooralsnog Nay Seddik, Vivianne Steegstra en Cora Vlot in de fijne strijd om de podiumplaatsen.

Alle informatie over de Molenloop, de andere wedstrijden uit het circuit en de klassementen zijn te vinden op: www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten