Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Stockfoto 123RF

Jens Bassa achtste in klassieker

  •   keer gelezen   Sport

REGIO • Nieuweling Jens Bassa maakte zaterdag deel uit de kopgroep in de Flevotour, een klassieker in en rond Kampen. De renner uit Noordeloos kwam knap als achtste over de meet.


Ook de Jan van Arckel-junioren startten in de Flevotour, waar de wind vrij spel had. Ruben Blom (Tienhoven) kon zich lang handhaven in het peloton, maar moest lossen toen het voor de zoveelste keer op de kant ging. In het zicht van de haven, na 106 kilometer, werd hij uit koers genomen. Slechts 42 renners haalden de finish.

Op Hemelvaartsdag was ook de Ronde van Maren Kessel, door de aantrekkende wind op de dijk, een zware koers. Ruben Blom eindigde als 27e, Menno Vonk (Meerkerk) als 33e.

Val
In de Jeugdronde van Schijndel kwam Merel Hartog ten val. Toch kwam de Giessenburgse in categorie 6 nog als 20e over de meet. Christiaan van Rees (Groot-Ammers) sprintte naar de overwinning in categorie 6.

Zondag deed Christiaan van Rees weer van zich spreken door in Ossendrecht een omnium te winnen.

Marianne Vos Classic
De Marianne Vos Classic voor juniorvrouwen werd zaterdag in Wijk en Aalburg gewonnen door Sylvie Swinkels. Ingrit Verhoeff (Groot-Ammers) klasseerde zich als twaalfde en haar dorpsgenote Thirza Korevaar als 32e.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier