Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Red Dream blokkeert in Meerkerk

  •   keer gelezen   Sport

MEERKERK • Het Streefkerkse tractorpullingteam Red Dream werd in de 4,5 ton SuperSport Promoklasse vijfde in Meerkerk. Chauffeur Laurens van Vuuren kampte met een tractor die blokkeerde, waardoor er in de thuiswedstrijd niet meer in zat.


In het algemeen klassement moet Red Dream de tweede plaats nu delen met MeterVreter.

Bokkig
"We zijn niet echt tevreden met de behaalde vijfde plaats", sipte Red Dream rijder Laurens van Vuuren na afloop. "De tractor was te bokkig, we hadden veel last van een deinende machine. Hij stond te springen op zijn banden, verder kregen we het toerental niet omhoog en waardoor we niet op snelheid kwamen. Vorige week hadden we er ook al last van, maar toen werden we nog wel tweede."

Club van 100
Wel in hun schik was Red Dream over de toeloop naar de VIP-tent. "Het was echt druk, we hadden nooit gedacht dat er zoveel mensen aan onze uitnodiging gehoor zouden geven. Een 100% geslaagde dag, met weer een aantal nieuwe leden van de Club van 100. Perfect."

Er waren in Meerkerk in deze klasse zes tractoren aanwezig. Great Exeprience zette in de finale de beste afstand neer: 106.46 meter. Steel to Steal werd met 99.90 meter tweede. Red Dream kwam in de voorronde tot 72.10 meter.

Tussenstand na zes van de acht wedstrijden: 1. Steel to Steal, 107 punten; 2. Red Dream/MeterVreter, 86 punten; 4. Great Experience, 85 punten.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten