Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Het verschil op de meet was minimaal.
• Het verschil op de meet was minimaal. (Foto: Jan de Bruin)

Millimeterwerk in Ronde van Giessenburg

  •   797 keer gelezen   Sport

GIESSENBURG • Op de finishlijn van de Sportklasse/Amateurs moesten er camera's aan te pas komen om Martijn Lust aan te wijzen als winnaar. De ervaren renner uit het Noord-Hollandse Tuitjenhorn bleef provinciegenoot Tijs Dekker uit Oosthuizen in de Ronde van Giessenburg nipt voor.

De beelden van de KNWU-official gaven geen uitsluitsel, de cameraman stond anderhalve meter voor de streep op een keukentrapje te filmen...

Uiteindelijk had fotograaf Jan de Bruin het bewijs op de lens. Lust twijfelde zelf niet. "Op de meet wist ik dat ik de winnaar was, Tijs ook trouwens", aldus de voormalig prof na afloop.

Eerste wedstrijd
"Tijdens de koers was ik al redelijk zeker van mijn zaak. Mijn eerste wedstrijd hier in Giessenburg, want door de polder heb ik nooit gereden. Een kennis woont hier en tipte mij over deze vernieuwde ronde."

Mede door de goedgevulde premiepot maakte het ruim 25 renners tellende peloton er een levendige koers van. Toen een lichte afscheiding half koers te zien was, zaten de Jan van Arckel-renners Harmen Brandwijk, Joël Verlee en Henrik Boele goed van voren. Verlee, winnaar in Groot-Ammers, pakte onderweg de nodige premies.

Kontzak
In de finale was Sleeuwijker Verlee ook present. Maar zijn aanvallende koersgedrag moest hij in de slotronden duidelijk bekopen. Hij wist Sander Lodder van de Hoekse Renners amper voor te blijven en eindigde nog net op het podium.

Theo Sprong

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK