Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Dordtse Biesbosch Halve Marathon: nieuw maar vertrouwd

  •   keer gelezen   Sport

DORDRECHT • Een nieuwe naam in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit, maar wel een vertrouwde afspraak in de eerste helft van maart. De Dordtse Biesbosch Halve Marathon is de tweede wedstrijd in het circuit en vindt plaats op zaterdag 11 maart.


Het is de 41e editie van wat voorheen de Halve van Hercules was. De organiserende vereniging Hercules fuseerde vorig jaar echter met Parthenon tot Fortius. Dus moest de halve marathon een nieuwe naam hebben. Het is de Dordtse Biesbosch Halve Marathon geworden.

De wedstrijd is verder grotendeels hetzelfde gebleven, met het door de Atletiekunie gecertificeerde mooie parcours langs het Wantij en door de Hollandse Biesbosch.

De door Riwal gesponsorde kleuter- en jeugdlopen beginnen op 11 maart om 10.00 uur op de atletiekbaan van Fortius aan het Halmaheiraplein in Dordrecht. Door de toevoeging van een jeugdcircuit aan het Grote Rivieren Loopcircuit is er een extra afstand voor de jeugd toegevoegd. Daardoor begint de wedstrijdloop over 21,1 kilometer een kwartier later dan in vorige jaren, namelijk om 11.45 uur.

Het startschot voor de prestatielopen over 5 en 10 kilometer klinkt om 12.00 uur.

Voorinschrijven voor de Dordtse Biesbosch Halve Marathon is tot en met 7 maart nog mogelijk via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf kunnen lopers zich melden in het clubgebouw van Fortius, langs de vertrouwde atletiekbaan op het Halmaheiraplein.

Lopers kunnen bij hun inschrijving een euro doneren aan het Roparunteam 57-Fun4Life. Leden van dit team zullen tijdens de Dordtse Biesbosch Halve Marathon actief zijn als vrijwilliger.

Meer informatie is te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier