Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Anneloes Menger: 'In principe moet ik 15 uur per week trainen, maar dat haal ik niet'.
• Anneloes Menger: 'In principe moet ik 15 uur per week trainen, maar dat haal ik niet'.

Anneloes Menger droomt van een 180'er op Lakeside

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWLAND • Anneloes Menger uit Nieuwland is met een opmerkelijke comeback bezig. De voormalig topper in de vrouwelijke dartswereld gooit weer als vanouds, met een derde plek op NK-Darts als voorlopig hoogtepunt.


"Het gaat inderdaad weer lekker", lacht de bescheiden Menger (45). "Net voor de zomervakantie werd ik met mijn team Midden Nederland landskampioen en twee weken geleden won ik brons op het NK in Nijkerk. Door dit resultaat ben ik in de nationale ranking flink opgeschoven en sta ik op een gedeelde zevende plaats."

Nog wel ruim achter de absolute wereldtoppers Aileen de Graaf, Anca Zijlstra en Sharon Prins. "Deze dames gaan binnenkort naar het toernooi in Lakeside. Daar hoop ik ook ooit een keer te kunnen spelen."

De Grienduil
Menger groeide op in Noord-Holland en bestiert met haar man Erik van Stuijvenberg al weer bijna tien jaar camping De Grienduil in Nieuwland. "We komen uit Heiloo en na afloop van een klaverjasavondje gooide ik uit gekheid een paar keer op een dartbord. Ik vond het leuk en ging steeds beter gooien. Zo won ik het AZ Darttoernooi in Alkmaar en speelde ik, met succes, toernooien. In 2004 stond ik ook al op het NK en versloeg daar niemand minder dan Mieke de Boer."

In de tot Dartsroom omgetoverde woonkamer hangt een krantenartikel als bewijs: 'Bambi met 3-0 onder de voet gelopen door stampertje Anneloes.'

Meer in Het Kontakt Alblasserwaard van deze week

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier