Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Wel vuurwerk, maar geen verrassingen bij SC De Giessen en Linge

  •   keer gelezen   Sport

GIESSENBURG • De veertiende schaakronde van SC De Giessen en Linge leverde het nodige vuurwerk op, maar uiteindelijk bleven verrassingen uit.


Hans Karelse bestookte op de H-lijn de witte koning van koploper Henk Boot, maar greep op enig moment mis waardoor er een paard sneuvelde. Tim Schakel bleef in het spoor, maar kreeg Louis Rutgers pas in de late uurtjes -in de tijdnoodfase- op de knieën. Jaco Vonk trakteerde Eddy Korevaar eenvoudig op een nul.

Opvallend was de strijd tussen Bert van Geldere en Bert van Hees. Na zorgvuldig spel kon Van Geldere zijn zesde overwinning van het seizoen noteren en hij bezet daarmee de zesde plaats in de competitie.

Vuurwerk was er eveneens van de zijde van Tijmen Schakel, die met flitsend aanvalsspel de zwarte koning van Cees Bons in het nauw dreef en zo als laatste de tweede ronde van de bekercompetitie bereikte. 

Uitslagen: Henk Boot-Hans Karelse 1-0, Eddy Korevaar-Jaco Vonk 0-1, Tim Schakel-Louis Rutgers 1-0, Bert van Hees-Bert van Geldere 0-1, Wim Rietveld-Bram Capelle 1-0, Rob van Driel-Jan Post 0.5-0.5, Mark Couwenberg-Arjan Uittenbogaard 1-0, Henk van Houwelingen-Gijs Bos 1-0, Jaap Cornet-Johan v.d. Heijde 1-0.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier