Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
(foto: Rick den Besten)
(foto: Rick den Besten)

Winst voor vrouwen Volley Meerkerk'95 en VC WIK

  •   keer gelezen   Sport

GROOT-AMMERS/MEERKERK • In de tweede divisie van het nationale volleybal was er zaterdag winst voor de vrouwen van Volley Meerkerk'95 en VC WIK. De mannenhoofdmacht van VC WIK verloor met 3-2 van Taurus 2.


Volley Meerkerk'95 knokte zich knap terug tegen het iets hoger genoteerde ADC uit Urmond. In de eerste twee sets ging er veel fout en oogden de geelzwarten gespannen: 21-25 en 17-25. Een spannend einde van de derde set, waarin de scheidsrechter opvallende keuzes maakte, zorgde voor de ommekeer (25-23).

De service-pass aan Meerkerkse kant werd stabieler, waardoor spelverdeelster Lisan Middeljans haar aanvalsters gevarieerder kon bedienen. Vooral Nicole Akse-Maasland en Renate Ouderkerk kwamen hard door. Hoewel de arbiter een opvallende rol bleef spelen, werd de opgebouwde voorsprong niet meer uit handen gegeven (25-21) en ook in de beslissende vijfde set denderde het opgeluchte Volley Meerkerk'95 door (15-6).

VC WIK
Het jonge VTC Woerden van coach Krijn Verlek (Bleskensgraaf) bleek niet opgewassen tegen de servicedruk en aanvalskracht van VC WIK. Het werd 3-1 (25-16, 21-25, 25-16, 25-21) voor de Groot-Ammerse volleybalsters, die de tweede plek in de 2e divisie C stevig in handen hebben.

De mannen van VC WIK verloren met 2-3 van degradatiekandidaat Taurus 2 en staan zevende in de 1e divisie B. Tegen de ploeg uit Houten werd een 2-1 voorsprong in sets uit handen gegeven: 25-20, 21-25, 25-21, 16-25, 13-15. Niettemin speelde VC WIK beter dan in de afgelopen weken. Nu weer meters maken en stabiel worden, luidt het devies.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier