Afbeelding
Foto: 123rf.com

Molenlanden wil sloop sportzaal Neerpolder en herontwikkeling versnellen

Algemeen 810 keer gelezen

GIESSENBURG • De herontwikkeling van sportzaal Neerpolder in Giessenburg, waar 17 woningen zullen verrijzen, wordt versneld. Tenminste, als dat mogelijk is.

Want dan moet speeltuinvereniging Kindervreugd medewerking verlenen door haar speeltuin dicht te houden voor zes tot negen maanden. Ook wil de gemeente de sloop van de sportzaal niet circulair doen, maar ‘gewoon’.

De gemeente Molenlanden onderzoekt de mogelijkheden om de sloop en de bouw van de twaalf appartementen en vijf rijtjeswoningen te versnellen, omdat er dan geld bespaard kan worden op het totale project Park DoetActief in Giessenburg.

De gesprekken met speeltuinvereniging Kindervreugd zijn in volle gang. “Die gesprekken gaan nog over op hoe we met elkaar alternatieven kunnen bedenken voor de periode waarin we bouwen”, vertelt woordvoerder Ingeborg Voogt van de gemeente Molenlanden.

“We kunnen versnellen als we afspraken kunnen maken met de speeltuin. Als we er snel uitkomen met elkaar dat kunnen we een half jaar eerder starten met de bouw van woningen: van tweede helft van 2022 naar de eerste helft van 2022.”

Als de gemeente meer duidelijkheid heeft over de sloop van sportzaal Neerpolder, wordt er een concrete planning gemaakt. En dan wordt er ook meer duidelijk over de kosten en de hoogte van de besparing die de versnelling kan opleveren.

Er loopt op dit moment een aanbestedingsprocedure om gewoon te slopen in plaats van circulair slopen. Tijdens deze procedure doet de gemeente geen uitspraken over mogelijke besparingen die hiermee gedaan kunnen worden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 15 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden