Afbeelding

Eén markt- en standplaatsenbeleid voor Vijfheerenlanden

Algemeen 691 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De gemeente Vijfheerenlanden heeft het marktbeleid van de drie oude gemeentes (Leerdam, Vianen, Zederik) op elkaar afgestemd voor de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden.

Dat betekent dat voor iedereen die een standplaats heeft op een weekmarkt, minimarkt of een losstaande standplaatsplek eenduidige afspraken en tarieven gelden. 

Net als op veel andere terreinen golden er voor de markt en voor losse staanplaatsen nog altijd andere regels en tarieven. Dit is nu opgelost en geldt voor iedereen hetzelfde. 

“De weekmarkten, minimarkten en ook de losse standplaatsen zijn belangrijk voor onze gemeente. Het brengt leven op straat en vergroot de leefbaarheid in de kernen.” aldus Huib Zevenhuizen die wethouder Economische Zaken is. 

“Als je één gemeente bent moet het geen verschil maken in welke plaats in de gemeente je met een marktkraam staat.”

Tarieven
Het is de intentie om de tarieven op de markt zoveel mogelijk te houden. Wel komt er jaarlijks een indexering bij.

Daarnaast zijn de stroomtarieven losgekoppeld van de markttarieven. De kosten voor het stroomgebruik worden voor iedereen op een eenduidige en heldere manier doorberekend. 

De leges voor losse standplaatsen hebben alleen een indexering gehad. Voor precario is het gemiddelde genomen van de drie gemeenten. 

Divers aanbod behouden
De huidige samenstelling van de markten bevalt goed, blijkt ook uit onderzoek onder bezoekers, en de gemeente probeert net als voorgaande jaren een divers aanbod op de markt te krijgen en te houden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 10 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden