Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF.com

FIOD en douane nemen in Vianen ruim 10 miljoen illegale sigaretten in beslag

112 620 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/VIANEN • In samenwerking met de Belgische en Nederlandse douane heeft de FIOD op vrijdagmiddag 9 oktober in een loods in Vianen in de gemeente Vijfheerenlanden ruim 10 miljoen illegale sigaretten in beslag genomen en verpakkingen voor shag.

De sigaretten waren verpakt in dozen voor transport. Er is niemand aangehouden, maar aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Er zijn aanwijzingen dat de sigaretten voor de Nederlandse markt bestemd waren. Als deze sigaretten op de Nederlandse markt terecht waren gekomen, zou een bedrag van circa 3 miljoen euro aan accijns zijn ontdoken. Alle sigaretten en verpakkingen zijn inmiddels afgevoerd en worden vernietigd.

Aanpak
Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat.

OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 11 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden